Wimbledonis kaheksandat tiitlit jahtiv Djokovic mängib 15.30 poolfinaalis itaallase Jannik Sinneriga. Maailma esireket Carlos Alcaraz läheb teises poolfinaalis vastamisi Daniil Medvedeviga.

„Ma ei taha tunduda üleolev, kuid loomulikult pean end turniiri favoriidiks,“ rääkis Djokovic veerandfinaali järel. „Kui vaadata tulemusi, mis ma siin saavutanud olen viimase nelja aasta jooksul, pole selles küsimust.“

Mais 36-aastaseks saanud serblasest võib saada vanuselt kolmas Wimbledoni üksikmängu finaali pääsenud mängija pärast Ken Rosewalli (39) ja Roger Federeri (37). 20-aastasest Sinnerist võib saada turniiri noorim finalist alates 2007. aastast.

„Ta on väga terviklik mängija. Ootan seda väljakutset põnevusega. Olen kindel, et ta on võiduks väga-väga motiveeritud. Teisest küljest olen ka mina,“ analüüsis Djokovic.

Sinner ja Djokovic kohtusid ka eelmise aasta Wimbledonil. Toona võitis vanem mees veerandfinaalis võidu viies setis.

„Tuleb hoopis teistsugune matš kui eelmisel aastal,“ rääkis alles elu kolmandal Wimbledonil mängiv Sinner. „Ta tunneb mind paremini, kui mina teda. See saab olema ka taktikaline heitlus. Teisalt läheb see ka natuke vaimseks. Novaki vastu on alati raske mängida, eriti suurel slämmil. Aga ma olen õnnelik. Võitlen iga palli eest. Naudin iga hetke sellest matšist.“