Linnasõidu plaanid Hispaania pealinnas Madridis on hoo sisse saanud. Arvutuste kohaselt peaks üritus igal aastal linnale sisse tooma ligi 500 miljonit eurot.

Messi „Ifema“ täitevkomitee president José Vicente de los Mozos on veendunud, et leping allkirjastatakse peagi, teatas Europapress .

Motorsport.com väidab samuti, et leping on lähedal, kuid küsimus on selles, mis saab Barcelonas toimuvast Hispaania GP.

Neil on leping F1-ga aastani 2026. Sarja tegevjuhi Stefano Domenicali sõnul on vähetõenäoline, et samas riigis toimub ühel kalendriaastal mitu etappi. „Ma arvan, et Euroopas on võistlusi, mida saab tulevikus läbi viia rotatsiooni põhimõttel, mitte kaks ühe aasta jooksul, vaid üle aasta,“ rääkis ta.

Uus F1 etapp Prantsusmaal?

Ka Prantsusmaa näitab suurt huvi vormel 1 etapi korraldamise vastu. Eelmisel aastal peeti Prantsusmaa GP Le Castellet´is, kuid etapp kaotas koha kalendris. Riigi president Emmanuel Macron soovib kuningliku võidusarja meelitada tagasi oma rahva juurde - võimalik, et linnaetapiga Nizzas.

„Meie riik peab suutma vormel 1 etappi korraldada, nagu ka teisi spordialasid, kus igal aastal võistlusi korraldame. See oleks rõõm kõigile,“ avaldas ta arvamust. „Eesmärgiks on suurendada meie riigi atraktiivsust, suurendada meie autotööstuse mõju ja toetada selle sektori fossiilivabaks muutmise arengut.“

2024. aasta F1 kalender koosneb 24 etapist. Tagasituleku teeb Hiina, kes mitmeid aastaid koroonapandeemia tõttu kõrvale jäi. Kalendris on ka Imola GP, kus tänavu suurte üleujutuste tõttu etapp ära jäeti.