23-aastane Nuudi alistas Kalevi tenniseväljakutel toimunud Eesti meistrivõistluste finaalis 6 : 1, 6 : 0 Anet Angelika Koskeli, kes üllatas eilses poolfinaalis esimesena asetatud Elena Malõginat.

„Maileen mängis väga hästi ja olen tema üle väga õnnelik. Pidin väga raskeid punkte mängima ja iga punkti eest võitlema. Olin võibolla füüsiliselt väsinum kui eile, aga tunnen, et tegin kokkuvõttes siiski päris hea tulemuse,“ rääkis Koskel, kes Eesti meistrivõistluste finaalis mängis esmakordselt ning peab selle nädalaga igal juhul rahule jääma.

„Olen uhke eilse võidu ja selle üle, et olin esimest korda finaalis. Aga järgmine aasta peab (tiitel) ära tulema!“ lisas eelmise aasta sügisest USA-s Minnesota ülikoolis õppiv Koskel.

Kolmandat aastat Hollandis baseeruv ja treeniv Nuudi kommenteeris oma võitu järgmiselt: „Kuna olen kõik noorte meistrivõistlused võitnud, olen ka seda tiitlit väga oodanud. Eelnevad aastad pole ma siin kõige paremini esinenud, aga tänavu sain hästi hakkama. Üritasin täna kohe algusest peale hästi agressiivselt mängida ning tundub, et ma suutsin teda survestada.“

Nuudi alustas turniiri 6 : 1, 6 : 0 võiduga kvalifikatsioonist põhitabelisse pääsenud Viktoria Kleer Kliimandi üle, oli teises ringis sama skooriga üle Miriam Ränkelist, alistas seejärel veerandfinaalis 6 : 2, 6 : 1 kuuenda asetusega Grete Gulli ning poolfinaalis 6 : 3, 6 : 2 neljanda paigutusega Laura Rahneli.

„Alates veerandfinaalist oli kahe noore tulevikulootuse vastu ikka mängu. Seis seisuks, aga pallivahetused olid pikad ja pidin ikka võitlema,“ sõnas Nuudi.

Eelmisel aastal võitis Nuudi oma karjääri esimesed ITF-i tiitlid, kui jäi löömatuks juunis Alkmaaris ja augustis Eindhovenis toimunud 25 000-dollariliste auhinnafondidega mõõduvõttudel. Tänavu on ta mänginud ka W40 ja W60 tasemel.

„Üritan sel aastal võita 25 000-st turniiri. Kuna mul on kaks 15 000-st juba olemas, tahaks sammu edasi teha ning rohkem tugevamatel turniiridel hästi mängida,“ sõnas Nuudi, kes maailma edetabelis hoiab hetkel 549. kohta, olles mais käinud karjääri parimal 535. kohal.

Järgmisel nädalal mängib Eesti tenniseparemik Pärnus toimuval 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i turniiril, kus esimene paigutus on hetkel tšehhitaril Sara Bejlekil (WTA 204.). Malõgina on asetatud neljandana. Nuudi, Koskel ja Elisabeth Iila said Pärnusse vabapääsmed.