Barcelona tänavu Hispaania meistriks aidanud ning finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Mirotici osas kirjutati kohalikus meedias juba mais, et ta lahkub sel suvel klubist. Seda kinnitas pärast finaalseeriat ka endine mängija, Barcelona spordidirektor Juan Carlos Navarro.

„Otsus Mirotici osas tehti juba mõnda aega tagasi. Meid üllatas, et see finaali eel välja tuli,“ vahendas BasketNews Navarro sõnu pärast juunis lõppenud finaalseeriat, kus Barcelona alistas mängudega 3:0 Madridi Reali. „Mirotic on viimased kolm nädalat väga hästi tegutsenud ning õnnitleme teda. Otsus on aga tehtud ja oleme sellest talle ka isiklikult teada andnud. See oli klubi valik, meie teekonnad lähevad erinevas suunas.“

Nimelt peab rahaliselt keerulises seisus Barcelona uueks hooajaks kõvasti eelarvet kärpima ning nii loodab klubi suurima palgaga Miroticist lahti saada. Portaal BasketNews vahendas maikuus, et Barcelona peab oma 44 miljoni euro suurust eelarvet vähendama 20-25% võrra. 32-aastasel Miroticil, kes erinevatel andmetel teenib üle 10 miljoni euro hooajaga, on klubiga aga kehtiv leping veel kaheks aastaks.

Eurohoopsi teatel on Mirotici leer pidanud viimastel nädalatel läbirääkimisi nii AS Monaco, Milano Olimpia, Piraeuse Olympiacose kui ka Ateena Panathinaikosega. Portaali andmetel oli Olympiacos esimene klubi, kes Miroticiga läbirääkimised lõpetas. Seda just põhjusel, et ta on lepinguliselt endiselt Barcelonaga seotud.

Korvpallimeedia teatel pole selge, mil Barcelona ja Mirotic omavahel tingimustes kokkuleppele jõuavad. Nii ongi korvpalliäss hetkel nii-öelda üleminekuturult maas, sest ta on Barcelonaga endiselt seotud ja ei saa vabaagendina ühegi klubiga liituda.

32-aastane Mirotic kogus tänavu Euroliigas keskmiselt 15,4 punkti ja 4,3 lauapalli. Aastaid NBA-s pallinud Mirotic liitus Barcelonaga 2019. aastal.