Ainsa Eesti klubina avavoorus värava löönud Levadia jäi võõrsil Žilina vastu kaotusseisu juba 7. minutil. David Duriš mängiti kastis oskuslikult vabaks ning 24-aastane slovakk lükkas palli Karl Andre Vallnerist mööda.

Kohtumise algus kuulus selgelt Žilinale, kuid poolaja keskpaigast alates sai ka Levadia paremini mängu sisse. Levadia jõudis viigini teisel poolajal. 51. minutil saatis Ioan Jakovlev vasakult äärelt palli kasti. Žilina mehed ei suutnud olukorda klaarida ja pall kukkus Ernest Agyiri jalale, kes saatis mänguvahendi kindlalt võrku.

Mäng oli seejärel siirdumas viigisadamasse, kuid kolmandal üleminutil mängisid võõrustajad Essomba trahvikastis oskuslikult vabaks. Levadia keskkaitsja Heitor tegi vastasmängijale selja tagant vea. Penalti oli tõsiasi. Järgnenud olukorras saatis Patrik Myslovič mänguvahendi kindlalt võrku. Žilinale seega 2:1 võit.

Kaotusega pidi leppima ka Trans. Võõrsil suudeti avapoolaeg mängida 0:0 viiki, kuid teisel kolmveerandtunnil lubati vastasel lüüa kaks vastuseta väravat. 65. minutil avas skoori Luka Juričic, 88. minutil vormistas lõppseisu James. Pjuniku ridades tegi kõik 90 minutit kaasa Eesti koondise keskkaitsja Nikita Baranov.

OTSEBLOGI:

Eurosarjas teenitud võitude arvult on Levadia ajalooliselt kõige edukam Eesti klubi. Kahe mängu kokkuvõttes on seljatatud kokku 12 vastast. Viimati saadi konkurendist jagu 2021. aastal, kui Konverentsiliiga avaringis mängiti Gibraltari tiim St Joseph’s üle 4:2.

Mullu kaotas Levadia esmalt Meistrite liiga eelringide eelringis islandlaste Reykjaviki Vikingurile 1:6 ja seejärel jäädi Konverentsiliiga teises eelringis alla Malta meeskonnale Hibernians 3:4.

„Välist survet ma eurosarjas tulemuse näitamiseks ei tunne, aga sisimas on mängijatel see kindlasti sees. Me tahame Euroopas edukad olla, sest eelmine hooaeg meil hästi ei läinud. Kõik teavad seda ja mängijate sees on nälg saavutada esimeses eelringis positiivne tulemus,“ rääkis Levadia kapten Rasmus Peetson mängueelsel pressikonverentsil Soccernet.ee’le.

Trans jõudis tänavusse eurosarja viimasel hetkel, kui kevadel alistati Eesti karikafinaalis FC Flora. Trans mängis viimati Euroopas 2019. aasta suvel, kui Euroopa liiga esimeses eelringis kaotati Montenegro klubile Podgorica Buducnostile 1:6. Ajalooliselt on Transil läinud Euroopas kehvasti. Seni on kaotatud kõik 16 seeriat, mida on mängitud. Üksikutest kohtumistest on kaotatud viimased 20 matši.