24-aastane poolkaitsja ja ääreründaja lendas täna hommikul Itaaliasse, kus ta sõlmib lepingu 2022. aasta riigi meistri AC Milaniga. Itaalia hiid on juba oma sotsiaalmeedias jaganud videosid Pulisici reisist Saapamaale.

Tuntud jalgpalliajakirjaniku Fabrizio Romano teatel sõlmib Pulisic uue klubiga lepingu 2027. aasta suveni. Chelsea ja Milan on ülemineku osas kokkuleppele jõudnud, nüüd on vaja ameeriklasel veel meditsiiniline kontroll läbida. BBC teatel tuleb Milanil ameeriklase eest välja käia veidi üle 23 miljoni euro.

Pulisic alustas profikarjääri Dortmundi Borussia ridades ning 2019. aasta suvel siirdus ta 60 miljoni euro eest Londoni Chelseasse. Inglismaa klubi eest pidas ta aastate jooksul 145 mängu, lõi 26 väravat ning jagas 21 resultatiivset söötu.

Mängumees aitas Chelsea 2021. aastal meistrite liiga võitjaks. Temaks sai ühtlasi esimene ameeriklane, kes Euroopa tugevaima vutisarja finaalis väljakul käinud. Chelsea võitis toona 1:0 Manchester Cityt. Klubi võitis järgmisel hooajal veel UEFA superkarika ja klubide MM-i.

Pulisic on järjekordne mängija, kes sel suvel Chelseast lahkub. Juunis siirdus AC Milani 15 miljoni naela eest poolkaitsja Ruben Loftus-Cheek.

Chelsea konkurentidega Inglismaal on liitunud horvaadist poolkaitsja Mateo Kovacic (25 miljoni naela eest Manchester Citysse), sakslasest ründav poolkaitsja Kai Havertz (65 miljoni naela eest Londoni Arsenali) ja Inglismaa ründav poolkaitsja Mason Mount (60 miljoni naela eest Manchester Unitedisse). Senegallased Edouard Mendy ja Kalidou Koulibaly jätkavad karjääri Saudi Araabias vastavalt Al-Ahli ja Al-Hilali ridades. Mõlema mängija eest teenis Chelsea 16-17 miljonit naela.

Vabaagentidena lahkusid klubist prantslasest maailmameister N'Golo Kante ja Hispaania poolkaitsja Cezar Azpilicueta. Kante siirdus Saudi Araabiasse Al-Ittihadi ridadesse ning Azpilicueta jätkab karjääri kodumaal Madridi Atletico särgis.

Brittide Sportsmaili teatel loodab uus peatreener Mauricio Pochettino sel suvel veel laenule saata või maha müüa ründajad Romelu Lukaku (Belgia) ja Pierre-Emerick Aubameyangi (Gabon) ning ääremängija Hakim Ziyechi (Maroko). Nimelt on klubi juba ründeliini täiendanud, kui 32 miljoni naela eest soetati Villarealist senegallane Nicolas Jackson ja RB Leipzigist osteti 52 miljoni eest prantslane Christopher Nkunku. Lisaks liitus Lissaboni Benficast vabaagendina ääreründaja Diego Moreira.