Võimudeni jõudis olukord 2018. aastal, kui Nieves tegi koos emaga Madridi kohtule avalduse, kus teatati, et kuulus jalgpallur Eto'o on Erika isa, kuid mees ise seda ei tunnista. Marca teatel kohtus Eto'o 1997. aastal toonase CD Leganesi mängijana Nievesi ema Adileusaga.

Nievesi advokaadi sõnul jäi Adileusa 1998. aastal rasedaks, kuid seejärel ei õnnestunud naisel jalgpallitähe Eto'oga enam ühendust saada. 2018. aastal pöördusid ema ning tütar Madridi kohtu poole ja testide abil õnnestuski neil tõestada, et kamerunlane on Erika isa. Kusjuures võimud jõudsid ametliku otsuseni alles mullu, sest Eto'o ei soovinud koostööd teha.

Kohus otsustas mullu, et Eto'ol tuleb tagantjärele alates 2018. aastast - mil hagi esitati - maksta tütrele Erikale iga kuu eest 1400 eurot lapsetoetust, vahendas inglaste portaal Mirror 2022. aastal. Eto'o sellega aga ei nõustunud ning nii vägikaikavedu jätkus.

Juuli alguses vahendasid Hispaania portaalid, et asi on jõudnud nii kaugele, et tütar Erika nõuab isale juba vanglakaristust. Teisipäeval kirjutas aga Marca, et osapooled on lõpuks jõudnud kokkuleppele ning Eto'o on nõus tütrele maksma 90 000 eurot lapsetoetuse näol.

42-aastane Eto'o, kes tegutseb praegu Kameruni jalgpalliliidu presindendina, on võimudega pahuksis olnud varemgi. Mullu tunnistas ta Hispaania võimude ees oma süüd ning mõisteti 22-ks kuuks tingimisi vangi. ESPN-i teatel nõustus Eto'o maksma 1,8 miljonit eurot trahvi ning lisaks 3,8 miljoni euro ulatuses makse, millest ta pettuse abil kõrvale hiilis. Maksupettus toimus ajal, mil Eto'o kuulus FC Barcelona ridadesse.

„Tunnistan fakti ja maksan oma võlad tagasi. Olgu aga öeldud, et olin toona kõigest laps ning tegin kõike, mida mu endine agent Jose Maria Mesalles - keda pidasin oma isafiguuriks - palus mul toona teha,“ vahendas ESPN kamerunlase sõnu mullu. Agent Mesalles sai üheaastase tingimisi vanglakaristuse.

Samuel Eto'o esindas pika karjääri jooksul teiste hulgas selliseid klubisid nagu Madridi Real, FC Barcelona, Milano Inter, Londoni Chelsea ja Everton. Barcelona ridades tuli ta kolmel korral Hispaania meistriks ning aitas klubi kahel korral meistrite liiga võitjaks. Hooajal 2009-2010 aitas ta Interil võita ajaloolise kolmiku (Itaalia meistritiitel, Coppa Italia ja meistrite liiga).

Kameruni koondise eest 118 mänguga 56 väravat löönud Eto'o on rekordilised neli korda valitud Aafrika parimaks jalgpalluriks.