Paides treenitakse kuni 30. juulini, mil kolitakse Tallinnasse. Enne EMi peetakse ka kontrollmänge Rumeeniaga (Paides 27.-29. juulil) ning Bosnia ja Hertsegoviinaga (Tallinnas Unibet Arenal 11. ja 12. augustil).

Peatreener Alessandro Orefice kutsus laagrisse 18 mängijat, lisaks hiljuti Euroopa Hõbeliigas triumfeerinud 14 nimele on taasliitunud Kristiine Miilen, Häli Vahula, Laura Parts ja Salme Adeele Hollas.

„Ma ei taha öelda, et need on uued tulijad, vaid koondise uks on neile koguaeg avatud olnud ja mul on hea meel neid siin näha. Nüüd on meil pikk ja huvitav nimekiri ja nende seas palju noori, mis teeb mulle alati heameelt. Meid ootab ees viis töökat nädalat ja esimesel nädalal vaatame iga mängija hetkeseisu üle ning siis asume tõsiselt tööle. Usun, et põhiasjad suve esimesest poolest on meeles, saame sealt edasi minna. Praegu on meil ka Euroopa liiga perioodiga võrreldes pikem ettevalmistuse aeg,“ sõnas Orefice, kes tahab nüüd rohkem keskenduda teatud tehnilistele detailidele. „Mängijad on end ka puhkuse ajal füüsiliselt vormis hoidnud ja laagrisse tulles peaks nende konditsioon olema hea.“

Orefice kinnitab, et nii mängijad kui treenerid on kodust EMi kaua oodanud. „Olen EMile mõeldes emotsionaalselt väga põnevil ja uhke, et me saame sellise võimaluse. Tean, et ka ülejäänud võistkond tunneb sama, kanname kõik Eesti lippu oma särgil suure uhkustundega. Nagu ka varasemalt rõhutanud olen – suurepäraselt lõppenud Hõbeliiga oli siiski osa ettevalmistusest ja nüüd ootab meid ees põhiline ülesanne. Meie suhtumine peab olema võitluslik ning peame kõiges veel juurde panema, Hõbeliiga võit tuleb unustada ja alustame uut teekonda,“ lisas peatreener.

Eesti naiskonna koosseis ettevalmistuslaagris:

Sidemängijad: Karolina Kibbermann, Melissa Varlõgina, Häli Vahula
Diagonaalründajad: Kertu Laak, Kadi Kullerkann
Nurgaründajad: Nette Peit, Merilin Paalo, Silvia Pertens, Nora Lember, Kristiine Miilen, Salme Adeele Hollas
Temporündajad: Kätriin Põld, Liis Kiviloo, Eliise Hollas, Liisbet Pill, Laura Parts
Liberod: Kadri Kangro, Janelle Leenurm