Läbi kvalifikatsiooni Wimbledoni põhiturniirile pääsenud Andrejeva jõudis üllatuslikult välja 16 parema sekka, kus läks vastamisi maailma 18. reketi Madison Keysiga (USA). Neljandas ringis jäi ta tasavägises matšis ameeriklannale alla 6:3, 6:7 (4), 2:6.

Andrejeva paistis mängu jooksul tujutsemisega silma, kui viskas pärast teise seti kaotust reketit. Selle eest sai ta kohtunikult Louise Azemar Engzellilt hoiatuse. Otsustavas setis 2:5 kaotusseisus pärast 40:40 seisu paistis Andrejeva uuesti reketi loopimisega silma, mille eest määrati talle juba punktitrahv. Nii teenis Keys automaatselt matšpalli, mille ta ka ära kasutas.

Punktitrahvi järel läks Andrejeva kohtunikuga vaidlema. „Kas sa saad aru, mida sa teed? Ma ei loopinud reketit, ma libisesin,“ vahendas Eurosport Andrejeva öeldut Engzellile. „See on vale otsus. Ma libisesin ja kukkusin.“

Pärast matši kaotamist surus Andrejeva vastase Keysi kätt, kuid kohtuniku oma mitte. „Esimest hoiatust ma väärisin, olin veidi vihane. Seetõttu loopisin ka reketit,“ rääkis ta hiljem ajakirjanikele. „Teine kord on aga vastuoluline, sest ma pole kindel, et otsus oli õige. Ütlen ausalt, mul ei olnud plaani reketit loopida. Enda arust kukkusin ettepoole. Võib-olla jäi selline mulje, et viskasin reketit. Ma pole veel videot näinud. Minu silmis polnud see õige otsus, seega ma ka tema kätt ei surunud.“

Teisipäeval otsustasid korraldajad määrata Andrejevale oma käitumise eest kaks 4000 USA dollari suurust trahvi. 8000 dollarit (ca 7250 eurot) on suurim trahvisumma, mis tänavusel Wimbledonil ühele mängijale seni määratud.