Kohtumine Fääri saarte pealinnas algas võitluslikult. Esimene arvestatav võimalus avanes koduvõistkonnal, kuid Paide väravavaht Jarju suutis püüda Nielseni pöördelt sooritatud pealelöögi. Mõni minut hiljem oli nurgalöögijärgses olukorras elektrit ka B36 värava all, kuid nullid püsisid. Kohtumise 33. minutil tekkis kodumeeskonnal järjekordne väravamoment. Paide õnneks oli taas jaol Jarju, püüdes Agnarssoni 10 meetri pealt sooritatud löögi. Poolajapausile mindi 0 : 0 viigiseisus.

Teist poolaega alustas isukamalt B36 ning 51. minutil avanes kodumeeskonna matši parim võimalus. Paide kaitseliin magas maha Jönssoni, kes 5 meetri pealt peaga nahkkera väravast mööda suunas. Mõni minut hiljem oli taas värav õhus, seekord päästis Paide Yusif, kes väravajoonelt palli puhtaks klaaris. Poolaja teises pooles avanes hiilgav võimalus veel Nattestadil, kuid nurgalöögi järel sooritatud löök lendas meetrijagu mööda. Paide teist poolaega ilmestas suurepäraselt Robi Saarma 25 meetri pealt sooritatud kauglöök, mis mitmeid meetreid väravast mööda vuhises. Viimastel minutitel pani kodumeeskond peale tugeva surve, kuid Paide pidas vastu. Matš Torshavnis lõppes 0 : 0 viigiga ning korduskohtumise eel on selles paaris kõik otsad lahtised.

Enne mängu:

Paide Linnameeskond kindlustas pääsu Konverentsiliigasse möödunud hooaja Premium liiga kolmanda kohaga. Tegu on klubi neljanda eurohooajaga. Paide senine parim tulemus eurosarjades on mullune Konverentsiliiga kolmandasse eelringi jõudmine, kus kaotati tugevale Brüsseli Anderlechtile.

Tänavune hooaeg pole klubile kõige paremates toonides kulgenud, kuid uue serrblasest peatreeneri Ivan Stojkovici juhendamisel on hakanud asjad paika loksuma. Viimases viies mängus on lastud endale lüüa ainult üks värav ning seegi penaltist. Hooaja tipphetkele tullakse vastu võitlusliku 0 : 0 viigi pealt liiga liidri FC Floraga.

„Arvan, et meeskond on enam kui valmis. Mänguks on meil kindel plaan, jääme sellele kindlaks ja usume sellesse. Me teame, mida tähendab Euroopas võistelda. Just teravusest ja intensiivsusest peamegi lähtuma ning alustama,“ rääkis kohtumise eel Paide peatreener Soccernetile.

B36 Torshavn on Eesti klubidele tuttav vastane. 2017. aastal mängiti Euroopa liiga esimeses eelringis Nõmme Kaljuga. Kalju võitis mõlemad matšid skooriga 2 : 1. 2020. aastal kohtuti Levadiaga. Toona mängiti koroonaviiruse tippaja tõttu ainult üks kohtumine. Võõrustaja rollis olnud B36 võitis koduväljakul pärast lisaaega 4 : 3.

Tegemist on kahtlemata tugeva ja võitleva meeskonnaga, kelle suureks tugevuseks on just kodumängud. Eurosarjades on läbi aastate näidatud korraliku taset. Mullu pääseti Konverentsiliigas kolmandasse eelringi ja aasta enne seda Euroopa liiga kolmandasse eelringi. Klubi ajaloo suurim skalp pärineb samuti eelmisest hooajast, kui eurosarja avaringis mängiti üle kahekordne Bosnia meister Borac Banja Luca.

B36 hoiab tänavusel hooajal koduses liigas kolmandat kohta. Klubi koosneb suuresti Fääri saarte kodakondsusega palluritest, kuid on ka leegionäre Rootsist, Taanist ja Afganistanist.

Paari korduskohtumine peetakse 20. juulil Tallinnas, Kadrioru staadionil. Piletid mängule on müügil Piletitaskus.

Otseblogi: