52-aastane legendaarne väravavaht oli möödunud nädalal Horvaatias puhkamas, kui ta ootamatu terviserikke tõttu reedel haiglasse toimetati. Seal tuvastati tal ajuverejooks.

Esmaspäeval tegi Amsterdami Ajaxi jalgpalliklubi kaudu mehe tervise osas avalduse abikaasa Annemarie van der Sar. „Edwin on endiselt intensiivravil, aga tema seisund on stabiilne,“ sõnas hollandlanna pressiteate vahendusel. „Ta ei ole eluohtlikus seisundis. Iga kord, kui teda külastame, on ta suhtlusaldis. Peame kannatlikult ootama, et näha, kuidas olukord edasi areneb.“

Van der Sari pikk ja edukas profikarjäär sai alguse just Ajaxis, kus ta võitis üheksa aasta jooksul neli Hollandi meistritiitlit ning korra meistrite liiga trofee. Ta mängis aastate jooksul veel Torino Juventuses (1999-2001), Fulhamis (2001-2005) ning Manchester Unitedis (2005-2011). Hollandlane aitas Unitedi neljal korral Inglismaa meistriks ja samuti korra meistrite liiga võiduni.

Hollandi jalgpallikoondise eest sai van der Sar kirja 130 matši. 2011. aastal profikarjääri lõpetanud väravavaht liitus aasta hiljem Amsterdami Ajaxi juhtkonnaga. 2016. aastal sai temast klubi tegevjuht, kuniks tänavu mais osapoolte omavaheline koostöö lõppes.