Kümnendal etapil oli üsna selge, et võitja selgub jooksikute seast. Viivuks tundus, et esikoht läheb meie lõunanaabritele, sest 33 kilomeetrit enne finišit uhas teistel eest Krists Neilands (Israel Cycling Academy). Ta suurendas jälitajatega aina vahet, kuid kolm kilomeetrit enne päästvat lõpujoont püüdsid lähimad ratturid siiski lätlase kinni.

Kuue ette jäänud mehe seas oli kõige teravama jalaga 33-aastane Pelle Bilbao, sealjuures Neilandsil oli veel nii palju jaksu, et ta sai ikkagi neljanda koha. „Tõenäoliselt oli Neilands täna kõige tugevam sõitja, aga tal oli lõpus vastutuulega raske,“ sõnas finišis õnnelik võitja. „See on minu 13-aastase karjääri esimene Tour de France'i etapivõit! Ilmselgelt on see minu jaoks väga eriline hetk.“

Võidu pühendas ta juunis Šveitsi velotuuril surma saanud Gino Mäderile. Sealjuures leppis Bilbao meie seast lahkunud sõbra ja tiimikaaslasega juba varem kokku, et ta annetab kliimakaitsjatele ühe euro iga ratturi eest, keda ta suudab etappidel edestada. Ning etapivõidu korral kahekordistab ta rahasumma.

„Pühendan selle Ginole,“ ütles Bilbao. „Selleks võistluseks valmistumine oli keeruline, kuid püüan hoida positiivsust, et siin midagigi saavutada.“

Tuuri liidrina jätkab taanlane Jonas Vingegaard (Team Jumbo–Visma), kellele Tadej Pogačar (UAE Team Emirates) kaotab 17 sekundiga ja Jai Hindley (Bora–Hansgroh) 2.40. Vägeva tõusu tegi ka Bilbao, kes nüüdsest kaotab Vingegaardile 4.34, millega hispaanlane on üldarvestuses viies.