Svitolina viimased pool aastat on üsna metsikud. Kuus kuud tagasi sünnitas Elina lapse, võistlustele naasis ta kolm kuud tagasi ning Wimbeldoni sai ta sootuks wildcardi abil. Kõige selle kõrval on ta tennisemaailmas üks suurimaid Ukraina sõjakoleduste kuulutajaid. Ja sellest hoolimata suutis ta murda ennast teisipäeval suure slämmi turniiri poolfinaali.

„Ma ei tea, mis toimub… uskumatu! Olen väga rahul, et sain võimaluse siin mängida ja suudan näidata ilusat tennist. Imeline tunne! Täna polnud üldse lihtne, sest Iga võitles iga palli eest, aga mul asjad õnnestusid,“ rääkis ta peale kohtumist.

Matši alustas siiski kindlamalt maailma esireket Iga Świątek, kes kohe esimeses ukrainlanna servigeimis sai murdevõimlause, mille ta kasutas ära. 22-aastane poolatar juhtis matši veel 5 : 4, kuid siis ootamatult tema serv lagunes ja Svitolina sai mängu sisse. Oma kahes järgmises servigeimis teenis Świątek vaid ühe punkti ja 28-aastane Svitolina võitis 58 minutit väldanud esimese seti 7 : 5.

Svitolina lubab endale võidu puhul kesvamärga

Teistki setti alustas Świątek kiire murdega, kuid Svitolina vastas peagi samaga. Kuna rohkem murdeid ei nähtud, siis otsustati selle saatus kiires lõppmängus. Seal jäi löögid pikaks lasknud poolatar 1 : 4 taha, kui suurepäraste ja täpsete eestkäe löökide abil suutis maailma erireket kiires lõppmängus jääda peale 7 : 5.

Swiatek tuli kaheksandikfinaalis šveitslanna Belinda Benciciga rongi alt välja, kuid teisipäeval kuulus kolmas sett Svitolinale. Ukrainlanna pääses kahe murde abil juhtima 4 :1 ja seda edu 28-aastane tennisist käest enam ei andnud. Svitolina võidunumbrid oli kaks tundi ja 41 minutit kestnud matšis 7 : 5, 6 : 7, 6 : 2

Svitolina tõdes, et Swiatek on tennisemaailmas tema üks lähedasem sõber. „Iga oli üks esimesi, kes aitas Ukraina inimesi ja ta oli meie rahvale toeks. Tema vastu mängida on keeruline, kuid olen enda üle uhke. Eriti tahaks tänada inimesi, kes mind tribüünil toetasid,“ lausus tenniseäss, kes poolfinaalis kohtub Marketa Vondroušovaga. Tšehhitar alistas tund varem päädinud mängus neljanda paigutusega ameeriklanna Jessica Pegula 6 : 4, 2 : 6, 6 : 4 .

Svitolina senise karjääri parim oli 2019. aasta, kui ta jõudis nelja parima sekka nii Wimbledonis kui ka US Openil. Kuid toona jäi finaali uks tema jaoks suletuks. Ukrainlanna veerandfinaali järgne plaan oli lihtne. „Nüüd võtan ühe õlle ja siis naudin õhtut. Oleks keegi turniiri alguses öelnud, et ma jõuan poolfinaali, siis oleksin pidanud teda hulluks,“ tõdes ta.