2020. ja 2022. aasta Eesti meister Malõgina (WTA 254.) alistas tasavägise avasetiga mängus 7:6 (5), 6:0 Helena Narmonti, kellega ta kohtus viimati aasta tagasi Eesti meistrivõistluste naispaarismängu finaalis.

Tegu oli ühtlasi üksikmängu eelmise aasta poolfinaali kordusetendusega. Seegi mäng lõppes sarnase skooriga 7:6, 6:1.

Tänase avaseti settpalli võitis Malõgina Narmonti ülinapist lihtveast, mida pukikohtunik veel pikalt uuris, enne kui seti lõppenuks kuulutas. Narmonti külje pealt napilt auti löönud palli kommenteerides ütles Malõgina: „See oli kindlalt väljas. Väga napilt, aga oli. Ta oleks võinud kohe auti hüüda, olenemata sellest, kas teine mängija hakkab sind suruma või mitte.“

„Ei olnud lihtne võit. Esimene sett oli päris tasavägine, teine lihtsam. Helena mängis esimeses setis hästi, mina jällegi ei olnud oma servil nii efektiivne. Teises setis tundsin end kindlamalt ning Helena tegi natuke rohkem vigu,“ võttis Malõgina mängu lühidalt kokku.

Turniiri esimesed ringid läbis Vladimir Ivanovi käe all harjutav Malõgina mängeldes, alistades 6:0, 6:0 16-aastase Dana Halla ja 6:1, 6:1 14-aastase Marie Johanna Lapimaa.

Malõgina homne vastane Koskel (turniiri 3. asetus) sai veerandfinaalis tulemusega 6:2, 6:1 võitu seitsmenda asetusega Polina Ramenskajast. Nuudi oli kindlalt 6:2, 6:1 üle kuuenda paigutusega Grete Gullist ning neljanda asetusega Laura Rahnel alistas 7:5, 6:2 turniiri kvalifikatsioonist alustanud Andrea Rootsi.

„Üritasin hoida mängu võimalikult lihtsana ja keskenduda tähtsamate punktide mängimisele. Täna sain sellega hakkama, aga homme on uus päev ja uus vastane,“ ütles Nuudi, kes kiitis Rahneli praegust mängu ja ootab heatasemelist poolfinaali. „Rahvusvaheliselt on mul vahepeal mingil perioodil ka kehvemini läinud, aga praegu leian, et oleme teinud head tööd ja hakkan ennast tundma kindlamalt.“

Meeste üksikmängus kindlustas esimesena finaalikoha Kenneth Raisma, alistades 6:0, 6:1 16-aastase Henry Inki. Homses poolfinaalis kohtub Raisma turniiri suurfavoriidi, esimest paigutust omava Daniil Glinkaga (ATP 710.), kes oma veerandfinaalis oli 6:3, 6:1 üle 17-aastasest Georg Straschist. Aktiivse mängijakarjääri lõpetanud Raismal endal on turniiril neljas asetus.

„Tulin testima, mis seisus olen. Ülisuuri plaane ei ole. Keeruline veel öelda, sest mind pole väga proovile pandud, aga iga mänguga läheb natuke keerulisemaks. Eks poolfinaalid Daniili vastu ole näha, mis seis on,“ sõnas Raisma.

Pärast Wimbledoni juuniori turniiri kvalifikatsiooni mängimist Eesti meistrivõistlustele vabapääsme saanud Markus Mölder sai põnevas lahingus 1:6, 7:5, 6:2 võidu 3. asetusega Robin Partsi vastu, tulles teises setis välja 3:5 kaotusseisust.

Markus Mölder

„Ega ma midagi sel hetkel mõelnudki, püüdsin ennast pingest vabastada ja proovisin agressiivsemalt mängida,“ ütles Jürgen Zopi õpilane seisu 1:6, 3:5 kohta. „Teine sett ka veel kõige parem ei olnud, aga kolmandas hakkas mäng juba välja tulema.“

Siim Troost (2. asetus) ei lasknud ennast üllatada Christopher Robin Klettenbergil, võites teda 6:0, 6:4.

Lisaks selgusid teisipäeval naiste ja meeste paarismängu finalistid. Naiste finaalis kohtuvad paarismängu kolmekordsed meistrid Koskel/Narmont ja noorteklassi esipaar Gull/Rahnel, kes juunioride ITF-i turniiridel on koos päris edukalt mänginud.

Homme algavad mäbgud 14.00 naiste üksikmängu poolfinaalidega. Neljapäeval ja reedel peetavad finaalid on otsepildis tasuta nähtavad Delfi TV-s. Mõlemal päeval algavad ülekanded kell 15.00.

Publikule on Eesti meistrivõistlused kohapeal tasuta. Avatud on Wimbledoni telk, kust on võimalik jälgida ka aasta kolmandal suure slämmi turniiril toimuvat.