Kolmandat päeva järjest tõi võidupunkti meeskonnale foursome-paar Carl Hellat/Markus Varjun, kes said viimase raja võiduga kirja kaherajalise võidu. Richard Teder kaotas skooriga 6&5, Ralf Johan Kivi 4&3, Kevin Christopher Jegers kahe rajaga. Mattias Varjun oli selleks hetkeks viigiseisul 17. tiiboksis, aga kuna selleks hetkeks selgus üldvõitja, lepiti vastavalt traditsioonidele mäng viiki.

Finaalis alistas Hispaania Taani 4:3, kolmandaks tuli Iirimaa. Esimesest divisjonist langesid välja Sloveenia, Belgia ja Horvaatia.

Eeloleval nädalal osaleb suurem osa Eesti paremikust Rae Golfiklubis toimuvatel Eesti löögimängu meistrivõistlustel.

Neljas võistluspäev

Eesti golfikoondis kaotas 9.-12. koha matšis Soomele 2:3 ning kohtub laupäeval 11. koha duellis Šveitsiga.

Päev varem Belgia alistamisega A-divisjoni püsima jäämise kindlustanud Eesti meeskonnale tõid võidupunkti foursome-paar Carl Hellat/Markus Varjun (1 rada) ning kapten Mattias Varjun (5&4). 2&1 kaotused pidid vastu võtma Kevin Christopher Jegers ja Richard Teder ning 4&3 kaotuse Ralf Johan Kivi.

Kullale asuvad laupäeval mängima kahe viimase aasta võitjad Hispaania ja Taani. Mõlemad alistasid poolfinaalides 4,5:2,5 vastavalt Inglismaa ja Iirimaa. Esimese divisjoniga jätavad hüvasti Belgia ja Horvaatia - kodumeeskond kaotas üllatavalt kindlalt 1:4 Sloveeniale ning Horvaatia sama tulemusega Saksamaale. Seega viimase püsimajääja selgitavad homme Saksamaa ja Sloveenia.

Kolmas võistluspäev

Eesti golfikoondis täitis võistkondlikel Euroopa meistrivõistlustel peaeesmärgi - neljapäeval kohamatšis võõrustaja Belgia alistamisega kindlustati A-divisjoni püsima jäämine ka järgmiseks aastaks.

Kahe löögimängu päeva järel 11. asetuse saanud ja 9.-16. koha mängudele „maandunud“ Eesti võitis neljapäeval matchplay's Belgia skooriga 3,5:1,5, kindlustades koha 12 parema hulgas, kus kohtub reedel Soomega.

Foursome formaadis tõid Eestile lisarajal võidupunkti paaris mänginud Carl Hellat ja Markus Varjun, individuaalselt alistasid rajamängus oma vastase Richard Teder (juhtis kolm rada enne lõppu kahe rajaga) ning Kevin Christopher Jegers (ühe rajaga), kaotas Ralf Johan Kivi (kahe rajaga). Kuna matši võitja saatus oli selgunud, ei pidanud Mattias Varjun oma duelli lõpuni mängima.

Teine võistluspäev

Eesti meeskond mängis Belgias, Royal Waterloo golfiklubis välja oma aegade parima ühe päeva meeskondliku löögimängu tulemuse EMil, -6. Neljapäeval kohtutakse match-play formaatide avapäeval Belgiaga - võitja tagab püsima jäämise esimesse divisjoni, kaotaja jääb mängima kohtadele 13.-16., kus neljast vaid parim säilitab koha kõrgemas seltskonnas.

Suurima panuse tõusuks andsid kolmapäeval Mattias Varjun (68) ja Kevin Christopher Jegers (69). Richard Teder ja Ralf Johan Kivi mängisid mõlemad 72 lööki, kõik neli said kahe päeva kokkuvõttes kirja saldo -1. Carl Hellat panustas tiimi 73 lööki (kokku +3) ja Markus Varjun 74 (kokku par).

Esimese asetuse kindlustas endale 2021. aasta meister Taani, kes kohtub veerandfinaalis mulluse hõbeda Rootsiga. Tiitlikaitsja Hispaania kohtub seitsmenda asetuse saanud Itaaliaga, Inglismaa Hollandiga ning Iirimaa Prantsusmaaga.

9.-16. koha duellides on vastamisi Šveits – Horvaatia, Soome – Sloveenia, Eesti – Belgia ja Wales – Saksamaa.

Esimene võistluspäev

Võistluste avapäev tõi Eesti koondisele ajaloo parima tulemuse, kuid sellest piisas esialgu vaid 13. kohaks. Viie parema mängija kogutulemus andis kogusummaks 360 lööki, mis on võrdne täpselt par’iga. Liidriks asusid kahe eelmise aasta võitjad Hispaania ja Taani, kes said mõlemad kirja 345 lööki.

Eesti meeskonnas startisid hommikul Kevin Christopher Jegers, Ralf Johan Kivi ja Mattias Varjun. Jegers alustas küll ilusa 15-meetrise birdie'ga, lisas neljandal rajal veel ühe birdie, kuid seejuures tuli vigu sisse ning lõpptulemus oli pettumust valmistav 74 (+2) lööki. Koondisedebüüdi teinud Ralf Johan Kivi lõpetas 71 (-1) löögiga. Mattias Varjun päeva peale enesekindlust ei leidnud ja lõpetas 75 (+3) löögiga, mis täna meeskonna arvestusse ei läinud.

Päeva teisel poolel alustas esimesena Markus Varjun ning poole ringi pealt liitus talle caddie'ks oma ringi lõpetanud Jegers. Ülikoolikaaslaste koostöö kandis vilja ning meeskonna parima tulemuse mängis välja noorem Varjunitest, saades kirja 70 (-2). Richard Teder lõpetas talle endale suure pettumuse valmistanud 71 (-1) löögiga, tehes samas tugeva lõpu kahe birdie näol. Carl Hellat võitles lõpuks välja 74 (+2) lööki, mis aitasid meeskonnal lõpetada par väärilise tulemusega.

Kolmapäeval jätkatakse võitlust selle nimel, kes pääseb kaheksa parema hulka ning jätkab heitlust medalitele. Üheksandast kohast allapoole jäänuid ootab ees võitlus väljakukkumise vältimiseks.

Enne võistlust

Meeskond sõitis Belgiasse järgmises kooseisus: Carl Hellat, Kevin Christopher Jegers, Markus ja Mattias Varjun, Ralf Johan Kivi (kõik Niitvälja Golfiklubi) ning Richard Teder (Estonian Golf & Country Club). Treeneritena on neid toetamas David Da Silva ning Daniel Moss Silva.

Kahel esimesel päeval mängitakse löögimängu kahestes gruppides ning seejärel selguvad kaheksa meeskonda, kes asuvad mängima medalitele match-play formaadis, allapoole jäänud omakorda asuvad võitlema esimesse divisjoni püsimise nimel. Esimesel päeval on eestlaste mängupartneriteks soomlased ning teisel päeval hollandlased.

Eesti Golfi Liidu peasekretär Kristo Raudam vahendab sündmusi kohapealt Delfi otseblogis: