24-aastane kreeklane kaotas kolm tundi ja seitse minutit kestnud kohtumises ameeriklasele Christopher Eubanksile (ATP 43.). Ameeriklase võidunumbrid olid 3 : 6, 7 : 6, 3 : 6, 6 : 4, 6 : 4.

„Ma tunnen, et elan praegu oma unistuses. See on hullumeelsus! Olen uskunud, et suudan kõik välja lülitada ja olen saanud sellega hakkama. Elu esimene slämmi veerandfinaal pääsemine on sürreaalne. see on uskumatu! Ma ei suuda seda uskuda,“ rääkis Eubanks matši järel.

„Naljakas asi tennise juures on see, et sa ei pea iga hetk oma parimat tennist mängima. Tuleb lihtsalt teatud momentidel väga hästi mängida. Tundsin, et täna tegin seda väga hästi. Mängisin tähtsatel momentidel suurepäraselt. Tänan kõiki tribüünile tulnud fänne, tänu teile on mu unistus täitunud,“ lisas ameeriklane.

Eubanks lõi kohtumise jooksul 13 ässa ja tegi viis topeltviga, Tsitsipase saldosse kogunes 11 ässa ja neli topeltviga. Ameeriklane realiseeris murdepalle 43%-liselt (3/7) ja Tsistsipas 38%-liselt (5/13). Eubanks lõi kohtumise jooksul 53 äralööki ja tegi 56 lihtviga, Tsitsipase saldosse kogunes 37 äralööki ja 17 sundimata viga. Matši 286-st punktist võitis Eubanks 137 ja Tsitsipas 149.

Turniiri veerandfinaalis kohtub Eubanks venelase Daniil Medevedeviga (ATP 3.), kes sai pärast teist setti loobumisvõidu tšehhilt Jiri Leheckalt (ATP 37.).

Kaheksandikfinaalist pääses edasi veel ka maailma teine reket Novak Djokovic, kes alistas poolaka Huber Hurkaczi (ATP 18.) 7 : 6, 7 : 6, 5 : 7, 6 : 4. Veerandfinaalis kohtub serblane Venemaa tennisisti Andrei Rubleviga (ATP 7.)