Laupäeval toimunud avamängus võitis Eesti Läti vastu avaveerandi 20 : 15 ning kahe poolajal vahelisele pausile mindi viigiseisult 35 : 35. Kuid riietusruumist naastes panid lõunanaabrid oma paremuse maksma ning Eesti kaotas matši 70 : 86. Sinisärkide resultatiivseim oli Simm-Marten Saadi 20 punkti ja 10 lauapalliga, kahekohalise punktisummani jõudis lisaks talle 12 silma toonud Jorke Aav.

Peatreener Kris Killing tõdes, et meeskond jäi kolmandal veerandil kaitses hätta. „Poolajal riietusruumist tagasi tulles hakkas Läti võistkond hästi palju läbi korvialuse mängu otsima ja meie low-post kaitse oli alla igasuguse arvestuse. Kolmandal veerandajal me kaitses stope ei saanud, 28 punkti ja samuti pallisurve kadus ära, tagamängijad saidki lihtsalt korvi alla sööta. Kohavõitluses jäime seekord kaotajaks. Tuleb omad korrektuurid teha ja homme saab olema hea mäng Leedu vastu,“ lootis ta korvpalliliidu kodulehe vahendusel.

Kuid eestlased ei suutnud pühapäeval leedukaid üllatada. Eesti kaotas esimese poolaja 27 : 37 ja kogu kohtumise 60 : 81. Eriti hädas olid meie talendid korvi all, kus nad kaotasid lauavõitluse lausa 23 : 51. Ainsa eestlasena jõudis kahekohalise punktisummani Simm-Marten Saadi, kelle arvele jäi 15 silma.

Ka Killing pööras tähelepanu sellele, et tema hoolealused jäid lauas hätta. „Kui me kaotame kõik mängud lauas, siis ega meil väga palju võimalusi ei teki. Samas ma arvan, et tegime mängupildi mõttes selle suve parima mängu - protsessi on näha. Jällegi, lauavõitlus ja üks ühele kaitse on probleemiks. Üks-üks kaitse on paranenud, aga peame nüüd terve nädal lauavõitlusega tegelema, et selle osakonna korda saaks,“ rääkis peatreener.