Volkswagen Polo Rally2 auto roolis istunud 21-aastane Oliver Solberg näitas ERC-sarja hooaja viiendal etapil võimu. Natukenegi tema tempos suutis püsida vaid Hayden Paddon (Hyundai i20 Rally2), kes kaotas Rootsi lipu all sõitvale piloodile 22,5 sekundiga. Mārtiņš Sesks, Nikolai Grjazin ja Lauri Joona (kõik kolm Škoda Fabia Rally2) kaotasid võitjale juba enam kui minutiga.

2003. aastal autoralli maailmameistriks tulnud Petter Solberg tõdes etapi järel, et Oliver oli sel korral erakordselt keskendunud. „Ma pole teda intervjuudes kunagi sellisena näinud. Ta oli nagu soomlane, sest vastused olid väga lühikesed. Kuid tundus, et see töötas. Tema esitus avaldas muljet, sest temalt ootasid tulemust nii fännid kui ka ta ise,“ sedastas 48-aastane isa Dirtfishile.

Oliver tunnistas, et tegu oli tema karjääri ühe parima võistlusega. „Mul on palju võite, aga see on ilmselt kõige erilisem, sest see oli minu koduralli,“ rääkis rallitalent. „Ka mullu Rootsis Rally2 arvestuse talveralli võit oli eriline, kuid sel korral olime mu kodule lähemale. Sain läbi nädalavahetuse tõsiselt Haydeniga võidelda, mistõttu oli ralli lõbus ja samal ajal ka väljakutsuv.“

EM-sarja juhib Paydon 142 punktiga, tema lähim jälitaja Sesks on 34 silma kaugusel. ERC-kalendris on veel Itaalia, Tšehhi ja Ungari etapid. Maailma parimad rallisõitjad tulevad aga järgmisel nädalal Lõuna-Eestisse MM-etapile, kus Rally2 arvestuses lööb kaasa ka Solberg.