2017. aasta Hea Eeskuju saadik ja näitleja Märt Avandi jäi oma tulemusega väga rahule. Avandi rääkis, et tema tulemus sõltub drastiliselt ilmast. „Kui on 25 kraadi, siis ei tule mul midagi välja ja kui on nagu täna, 18 kraadi siis on kõik tipp-topp.“ Avandi võtab osa ka sel aastal IRONMAN 70.3 Tallinn Euroopa meistrivõistlustest. Vormi kohta ütleb Avandi, et on sama nagu eelmine aasta: „Kehvem ei ole, parem ka ei ole, aga ei nurise.“

Otepää triatloni võitis meestest Kristo Prangel ajaga 02:01:16. Pranglil oli edukas nädalavahetus, eile võitis Kõrvemaal ja täna Otepääl. Võistluse raja kohta ütles Prangel järgmist: „Otepää rada on raske rada, seega peaks mulle sobima. Tõusude peal andsin niimoodi, et ninast veri väljas, et saaks tõusud kiirelt ja laskumised võtta kergemalt.“ Naistest võitis Liisa Kull, ajaga 02:14:17. Kull tundis ennast jooksurajal enesekindlalt: „Ma teadsin, et jooksus mind keegi ilmselt ei võida“.

Otepää triatloni finišijoone ületasid veel ka tuntud eeskujud Raivo E. Tamm ja Kalev Kruus, Elina Pähklimägi ja Jürgen Ligi. Kõigi nelja distantsi peale kokku lõpetas üle 370 sportlase.

Kuues Eesti Triatloni Alexela karikasarja etapp ja neljas Triatloniakadeemia etapp toimub Maardus juba 22. juulil.