Laupäeval peetud kohtumise võitis Rune 6 : 3, 4 : 6, 3 : 6, 6 : 4, 7 : 6 (10:8). Mängu ajal pälvisid suurt tähelepanu Rune valjuhäälsed kommentaarid tribüüni suunas, kus istusid tema ema ja treener.

Kõnealune sündmus leidis aset kohtumise kolmandas setis, kui Rune oli 1 : 2 kaotusseisus. „Ma lähen hulluks. Ma olen nii pettunud,“ karjus 20-aastane taanlane sel hetkel.

Teadaolevatel andmetel lahkusid pärast seda tribüünilt nii Rune ema kui ka treener. Ema kommenteeris seda sellega, et tema poeg oli rohkem keskendunud tribüünilt toimuvale, kui matšile.

„Kui nad (ema ja treener) otsustasid, et minu jaoks on kõige parem, et nad lahkuvad, siis oli otsus tõenäoliselt õige,“ rääkis Rune Taani meediale.

Rune ja tema ema vahel on intsidente toimunud varemgi. Eelmise aasta Prantsusmaa lahtiste veerandfinaalis karjus taanlane mitmel korral tribüünil istuva ema peale, et too lahkuks.

Rune kohtub Wimbledoni kaheksandikfinaalis ameeriklase Frances Tiafoe ja bulgaarlase Grigor Dimitrovi vahelise kohtumise võitjaga.