Siit samast leiad lugude lühikokkuvõtted ja viited. Tellijatele on kõik lood valmis seatud ka järjest lugemiseks – selleks ava järjest lugemise vaade.

Head lugemist!

See polnud klassikaline pangarööv. Kurjategijad olid juba mõnda aega jälginud, kuidas Kohtla-Järvelt veeti Kiviõli põlevkivikeemia kombinaati palgapäevaks raha. 1959. aasta sügispäeval oli tolles Moskvitšis suisa 500 000 rubla.

Röövi päeval pani osa bandest end miilitsate moodi riidesse ja peatas raha vedanud auto. Lisaks autojuhile ja kassiirile istus aga Moskvitšis valvur, kes haaras relva. See oli röövlitele ootamatu käik, mis ajas nad ilmselt paanikasse ja käänas sündmused saatuslikult karmimasse suunda.

KURB KOHT: Järgmisel päeval toodi Patricku ja Jane-Ly hukkumiskohta lilli ja küünlaid.

Üks viimaste aastate traagilisemate tagajärgedega liiklusõnnetusi juhtus 2021. aasta 30. augustil kella üheksa paiku õhtul. Tollal 21aastane Gerda Jušin sõitis BMW X5 maasturiga Tartumaal Kambja vallas Soinaste külas Ülenurme poolt Roiu poole.

Ta alustas pimedal augustiõhtul maanteel ees sõitvast autost möödasõitu, kuid ei märganud talle vastu tulevat sõidukit ning põrkas vastassuunavööndis kokku mootorrattaga, millel istusid 17aastane Patrick ja tema armastatu, 15aastane Jane-Ly. Pauk oli nii kõva, et koolilapsed hukkusid kohapeal.

Ehkki Jušin palus kriminaalasja arutada kokkuleppe- või lühimenetluses, siis hukkunud laste vanemad polnud sellega nõus. Nad soovivad asja arutamist avalikul kohtuprotsessil üldmenetluses.

Eesti ettevõte teenis sadu tuhandeid eurosid, kui aitas Vladimir Putini sõbral Arkadi Rotenbergil peita Euroopas luksuslikku kinnisvara, mida mitme naabri sõnul kasutas tegelikult Putini tütar ja tema toonane abikaasa.

Ekspress sõitis Alpidesse ja andis kurikuulsa ukse taga kella:

Mitte ükski võmm ei koputa niisama ega nalja pärast võõrale uksele ega nõua läbiotsimist.

Ekspress sai vihje Olerexi kontori puistamise kohta.

Seda infot ei lekitanud politsei ega prokuratuur. Ega ka mitte Tartu Terminal, kelle eestvedaja Raido Raudsepp ei varjagi oma suhtumist suuremasse konkurenti. Ta nimetas rahvusringhäälingule antud kommentaaris Olerexi tegevust „Eesti kütuseturu läbi aegade suurimaks pettuseks“ ja hindas mullu sellega tekitatud kahju saja miljoni euroni.

Areen kuhjas kokku inimesed ja nähtused, kohad ja asjad, mis teevad Tartust praegu kõige ägedama linna Eestis.

Areeni juhataja Siim Nestor: „Kas me koostasime Areeni Tartu erinumbri sellepärast, et Tartu on tuleval aastal Euroopa kultuuripealinn?

Mitte tingimata.

Võimalik, et lähenev kultuuripealinna elu võis osalt ka tagant tõugata, kuid täiesti kindel on see, et meie Tartu erinumber ilmuks praegu ka siis, kui kultuuripealinn 2024 asuks kuskil mujal.

Lihtsalt aina rohkem ja üha sagedamini kogunes mulje- ja infokillukesi, et just Tartus praegu toimub.“

FLÄSHI MEILE!


Boonuseks: rahulikku kuulamist

Ekspressi veebis ilmub igal nädalal ka kuulamist igale maitsele.

1. Päevakajalist

1x
00:00

2. Kuidas meie lood sünnivad?

1x
00:00

3. Vahetu vestlus: „Rööprähklejad“

1x
00:00