Meelelahutusajakirja TMZ teatel lähenes Spears Wembanyamale ja koputas teda õlale. Sellele reageeris aga NBA klubi San Antonio Spursi turvamees, kes lõi Spearsile näkku. Videosalvestise põhjal üritas turvamees hoopis Spearsi kätt eemale nihutada ja tegelikult tabas popstaari enda käsi turvamehe nägu.

Spears kõndis pärast intsidenti tagasi oma õhtusöögilaua juurde, kus turvamees tuli hiljem olukorra pärast vabandama. Staar võttis vabanduse vastu, kuid pärast õhtusööki teatas ta juhtunust politseile.

Mõlemad osapooled on toimunud intsidenti kommenteerinud.

Wembanyama sõnul oli ta eelnevalt turvameestega rääkinud, et ta ei soovi peatuda, kuna muidu koguneb tema ümber suur hulk inimesi.

„Keegi püüdis mu tähelepanu võita ja haaras mind tagant. Ma ei näinud, mis juhtus, sest kõndisin otse ja olime varasemalt rääkinud, et ei peatu. See inimene haaras mind õlast ja tol hetkel ma ei teadnud, kes ta on. Tean vaid seda, et turvamees lükkas ta eemale. Ma ei tea, kui palju jõudu turvamees kasutas,“ kommenteeris NBA uustulnuk olukorda.

Spearsi avaldus oli sootuks teises toonis. Ta avaldas pressiteate, milles kommenteeris intsidenti, kui „traumeerivat kogemust“ ning tema eesmärk oli Wembanyamat edu puhul õnnitleda ja korvpalluriga pilti teha.

„Mu elus on olnud omajagu traumeerivaid kogemusi. Ma ei olnud valmis selleks, mis minuga eile õhtul juhtus. Patsutasin talle lihtsalt õlale ja siis lõi turvamees mind rusikaga näkku,“ kommenteeris Spears.

Popstaari sõnul on lugu tema jaoks äärmiselt piinlik. Spears kirjutab oma avalduses, et avaliku elu tegelased peaksid olema teistele eeskujuks.

„Siin maailmas on liiga palju füüsilist vägivalda. Sageli juhtub kõik suletud uste taga. Toetan kõiki ohvreid! Ma ei ole veel saanud mängijalt, tema turvatöötajatelt ega organisatsioonilt avalikku vabandust. Loodan, et nad seda teevad,“ kirjutas Spears pressiteates.

19-aastane Wembanyama oli sellesuvise NBA drafti esimene valik. Tema mängijaõigused omastas San Antonio Spurs. Praegu viibib ta Las Vegases ja lööb kaasa NBA suveliigas.