Eesti kaotas Serbiale esimese veerandaja 16:24. Teise veerandi lõpus vähendas Eesti vahe korraks kolmele punktile (35:38), aga viimase poole minutiga lasti Serbia taas kaugemale, poolajapausiks on seis 35:43. Eesti resultatiivseim oli 20 minuti järel Henri Veesaar, kelle arvel oli 10 punkti.

Kolmandal veerandajal libises Serbia veel kolme punktiga eest ära, Eesti poolelt vaadates oli 30 minuti järel seis 49:60. Neljandal veerandil kasvas vahe veelgi ja Serbia tüüris kohtumise turvaliselt võidusadamasse.

Eesti kasuks viskas Veesaar 13 punkti, ta võttis ka 10 lauapalli, andis 2 korvisöötu ja blokeeris 2 viset. Väljakult viiest viskest neli tabanud Gregor Kuuba tõi 11 punkti, Aleksander Tassa 9 punkti ja Patrick Malm lisas 7 punktile 5 söötu. Serbiat vedasid 17 punkti, 7 lauapalli ja 6 sööduga Nikola Šaranovic ning 15 punkti, 8 lauapalli ja 5 sööduga Mihalo Petrovic.

Statistikas oli suurim erinevus pallikaotustes, mida Eesti tegi Serbia surve vastu hätta jäänuna 18, vastastel kogunes neid 7. Lisaks noppis Serbia 12 ründelauapalli Eesti 7 vastu.

Eesti kohtub B-alagrupis ka Montenegro ja Hispaaniaga. Eesti - Montenegro matš peetakse pühapäeval kell 13.30, Hispaaniaga kohtutakse esmaspäeval kell 21. Hispaania on A-divisjonis tiitlikaitsja, Montenegro tuli mullu kolmandaks ja Serbia võitis B-divisjoni.

Alagruppidest pääsevad kaheksandikfinaalidesse kõik võistkonnad, B-grupi tiimid kohtuvad A-grupi omadega (Itaalia, Türgi, Iisrael, Belgia). Võitjad hakkavad selgitama kohti 1.-8. ja kaotajad 9.-16. Taolise turniirisüsteemi tõttu võib juhtuda, et kui Eesti kaotab esimesed viis mängu, aga võidab kaks viimast, jäädakse A-divisjoni püsima. Samal ajal ei taga alagrupi täiseduga võitmine peale kaheksandikfinaaliks eeldatavalt lihtsama vastase saamise midagi.

Loe Delfi suurt ülevaadet turniirist siit.

Vormista Delfi Kogupaketi tellimus kohe!