Eesti teenis alagrupis kahe võidu ja kahe kaotusega kolmanda koha, millega järgmisesse faasi pääsu ei kindlustatud.

Kohtumine Läti koondise vastu algas vastase dikteerimisel ning Eesti noored jäid tagaajaja rolli. Eesti koondis näitas juba avapäeval võitlusvaimu ning kaotusseisus ei lastud jalga sirgeks. Kuigi mängu algus Läti vastu oli taaskord tagasihoidlik, siis iga minutiga elati paremini mängu sisse. Kuuendal mänguminutil oli kaotuseis 2 : 5, siis 16. minutil Karlis Kalgi väravast vaatas tabloolt vastu viigiseis 9 : 9 ning seejärel Jaan Pirk viis Eesti koondise juhtima 10 : 9. Poolajale mindi Eesti koondise eduseisus 12 : 9.

Teine poolaeg Läti vastu algas kiirrünnakust, mille Karlis Kalk realiseeris väravaks ja seisuks oli 13 : 9. Eesti koondisest oli teise poolaja avaminutiteks saanud värava kirja juba 9 mängijat. Eesti edu kasvatasid veel Trivo Vaigurand kui Johannes Pertelson, kes said kumbki mõne minuti jooksul kirja kaks väravat ja tulemuseks 17 : 14. Teise poolaja teises pooles sattus hoogu Kristjan Heinla, kes viie minuti jooksul viskas neli väravat. Eduseisu Eesti käest ei andnud ning võitis kohtumise 26 : 21.

„Kohtumist alustasime, nagu eelmisi mänge, kehvasti. Esimene poolaja esimene pool ei olnud kõige parem. Kuid siis võtsime end kokku ja saime juhtima. Samas me teadsime, et võitmiseks peame teise poolaja esimesed kümme minutit korralikult mängima. Kuigi tuli sisse olukordi, kus rünnak ei toiminud, kuid suutsime end kokku võtta ning saime oma väravad visatud. Enda mänguga oli sama, alguses oli raskusi, kuid pärast võib rahule jääda,“ oli mänguga rahul Kristjan Heinla.

Eesti koondis võitles kaitses korralikult ja koondis sai mängudes suurt tuge ka väravavahtidelt. Kristjan Heinla, kes oli mängus Läti vastu resultatiivseim eestlane, kiitis väravavahte: „Väravavahid on ju isegi rohkem kui pool võistkonda.“

Neljandat mängu EM-il alustas koondis paremini kui eelmisi kolme mängu. Rootsi vastu mängiti võrdselt ning kumbki võistkond suuremat edumaad ei saavutanud. Esimene poolaeg lõppes Eestile minimaalses kaotuseisus 8 : 9. Teine poolaeg algas eestlasele edukalt, kui Kristjan Heinla viskest oli mäng viigis ja Marti Neudorf viis Eesti koondise juhtima 12 : 11. Minimaalset edumaad suudeti hoida peaaegu teise poolaja lõpuni, kuid viimastel minutitel realiseeris Rootsi koondis paremini ja Eesti pidi vastu võtma kaotuse 15 : 17.

„Alustasime mängu hästi, mängisime punkt-punktis ja ei lasknud vastast eest. Lõpuks me murdusime väsimuse pealt ja ei suutnud enam palle väravasse visata. Enamus mängust läks siiski hästi,“ võttis kaotuse kokku mängus kuus väravat visanud Karlis Kalk.

Päeva tervikuna hindas Kalk kordaläinuks: „Lätlasi suutsime üllatada ja neile hästi vastu hakata. Ka mängu Rootsi vastu oleksime võinud võita, aga nagu näha, siis ei õnnestunud see. Väravavahid tegid meil taas väga head tööd ja hoidsid meid päris palju mängus. Head meelt teeb, et nii põhimehed kui vahetusmehed on samal tasemel ja vahetustega ei tule mängu langust.“

Eesti koondis jätkab kohamänge, kus vastased tulevad alagrupist A. Järgmisena tuleb vastamisi minna Rumeenia, Tsehhi ja Argentiina koondistega.

U17 koondise koosseis Euroopa meistrivõistlustel Göteborgis:

Johannes Pertelson, Andre Ansip, Oskar Luks, Markus Leidsaar, Markus Arik, Kristjan Heinla, Jasper Arnover, Karlis Kalk, Marti Neudorf, Kaspar Nurmet, Trivo Vaigurand, Jaan Pirk, Aleksandr Vassiljuk, Averi Hännile, Mikk Kaspar Piirsalu, Kristofer Liedemann. Treenerid Toomas Heinla, Aron Jaanis, Indrek Lillsoo, füsioterapeut Kert Kähari, delegatsiooni juht Pirje Orasson.