Tulemus oli 2016. aasta Euroopa meistrile suur tagasilöök. Meeskonna taset peeti riigi ajaloo üheks parimaks ning Kataris toimunud turniir võis olla superstaar Cristiano Ronaldole viimane võimalus tulla maailmameistriks.

Portugali koondise legendaarne mängija Deco tõi välja üllatava põhjenduse, miks tuli maailmemeistriks Argentina ja Portugal jäi tühjade pihkudega. Põhjus on tema arvates lihtne - Lionel Messi.

Argentina pallivõlur lõi MM-il seitse väravat, sealhulgas kaks väravat unustamatus finaalis Prantsusmaa vastu. Ronaldo lõi ühe värava ja langes playoff´is vahetusmeheks.

„Argentina võitis MM-i, sest neil on Messi. Portugali käsutuses oli parim põlvkond mängijaid, aga meil pole Messit,“ kommenteeris endine mängija Argentina meediaväljaandele TR Sports.

Messi ja Ronaldo vahel on kümme aastat räägitud sellest, kumb kahest on kõigi aegade parim jalgpallur. Mõlemat tundev Deco ütleb, et Ronaldo on suurepärane sportlane ja treenija, kuid kaldub arvamusküsimuses Messi poole.

„Selles pole kahtlustki! Messi teeb uskumatuid asju ja lööb pidevalt rekordeid. Cristiano on peaaegu sama hea. Mõlemad on hämmastavad, kuid erineval viisil. Nad on kaks maailma parimat mängijat,“ analüüsis Deco.

Mõlemad jalgpallurid on jõudnud karjääri lõppfaasi. Messi liitus äsja MLS-i klubi Miami Interiga ja Ronaldo mängib Saudi Araabias Al Nassri ridades.