Kontaveiti avamängu oli kaks päeva järjest edasi lükatud.

Ka täna ei olnud ilm eriti armuline, sest vihma tõttu peatati kohtumine kaheks korraks. Kell 13 algama pidanud kohtumine lõppes alles 17.40, kuigi matš ise kestis tund ja 31 minutit.

Kontaveit alustas kohtumist kohe servimurdega, ent kaheksandas geimis suutis itaallanna samaga vastata ja viigistas. Otsustava teise murde tegi Kontaveit kohe järgmises geimis ja kindlustas setivõidu 6:4.

Teises setis asus eestlanna juhtima 3:1, ent taas tuli kaheksanda geimiga tabloole viik 4:4 ja kohe järgmise geimiga ka Kontaveiti teine murre. Ka selle seti lõpetas Kontaveit oma servigeimilt 6:4 võiduga.

Eestlanna lõi kaks ässa, tegi neli topeltviga ja realiseeris kaheksast murdepallist neli. Äralööke kogunes eestlannal 32 Stefanini 11 vastu, sundimata vigu tegi Kontaveit 31 ja vastane 12.

Kontaveit läheb teises ringis vastamisi 32. asetatud tšehhitari Marie Bouzkovaga (WTA 32.), kes alistas juba esmaspäeval šveitslanna Simona Walterti (WTA 115.) 6:1, 6:4.

„Esiteks oli väga positiivne näha, et Anett oli tõesti 110 protsenti asja kallal ja tahtis seda mängu võita. Ta tahab veel siin olla ja järgmist mängu mängida - see tuli minu arust väljakul väga hästi välja,“ kommenteeris Londonis kohapeal viibiv Eesti tenniseliidu peasekretär Allar Hint. „Oli näha endiste aegade head Anetti, kes tõesti võitleb! Ma ei tea, kas selg tegi talle liiga, kui palju... Vähemalt polnud seda väliselt näha või ei teinud ta sellest välja.“

„Vastane oli suhteliselt vastiku stiiliga, hästi lamedalt lööv. Anett pidi pallivahetustes meeletult tööd tegema, et punktid enda poole tuua. Temas on olemas see intensiivsus ja kiirus. See oskus ühe grammi võrra kõvemini lüüa tappis ka täna vastase,“ lisas Hint.

Kontaveiti tänane vastane Stefanini alustas turniiri kvalifikatsioonist, kus alistas brasiillanna Carolina Alvese (WTA 225.) 6 : 1, 6 : 2, australlanna Priscilla Honi (WTA 179.) 6 : 2, 7 : 6 (4) ja nimeka taivanlanna Hsieh Su-wei (WTA 29.) 6 : 2, 6 : 7 (3), 7 : 6 (9).

Wimbledoni põhitabelis mängis Stefanini esimest korda. 25-aastase itaallanna parim tulemus suurtel slämmidel on tänavuse Australian Openi teise ringi jõudmine.

Turniiril mängis ka Kaia Kanepi, kes tunnistas avaringis venelanna Veronika Kudermetova (WTA 12.) 6 : 7, 4 : 6 paremust.