Venemaa sportlasele on esitatud süüdistus organiseeritud kuritegelikus grupis osalemises ja välisluure heaks töötamises. Hokimees olevat muu hulgas osalenud Ukrainasse suunduvate lääne relvasaadetiste saboteerimises.

Nüüd on Polsat Sport suhelnud kahtlusaluse mängija meeskonnakaaslastega. Ajalehe andmetel jäi spioonina vahele Maksim S., kes on registreeritud Poola kõrgliigaklubisse KH Sosnowiec Zaglebie.

„Ta ei mahtunud meistriliiga meeskonda, sest tase oli tema jaoks liiga kõrge. Ta läks klubi teise meeskonda, kus temast sai oluline mängija. Ta oli hea põhimängija, kes kaitses hästi ega teinud palju vigu,“ kirjeldas venelast üks meeskonnakaaslane.

„Temaga oli riietusruumis meeldiv rääkida ja ta oli üks meie omadest. Kui läksime sööma, oli ta alati kohal. Kunagi polnud mingeid probleeme,“ lisas tiimikaaslane.

Sosnowieci Zaglebie meeskonnas mängib lisaks Maksim S.-le veel üks venelane – Vladislav Gusev. Timi koosseisus on teiste seas ka kaks valgevenelast ja kolm ukrainlast.

„Kõik välismängijad elasid samas hotellis ja said hästi läbi. Nende vahel ei olnud kunagi vaidlusi ega suuri erimeelsusi. Nad olid sõbrad. Tema (Maksim S. – toim) pidi meeskonnas mängima ka järgmisel hooajal, nii et teade sellest oli meile kõigile tõeline šokk,“ kinnitas teine meeskonnakaaslane.

Poola valitsuse teatel saabus vahistatud jäähokimängija Poolasse 2021. aasta oktoobris ja talle on Venemaalt makstud Poola riigi tähtsate taristuobjektide kohta informatsiooni kogumise eest.

Lublini regionaalkohus otsustas 13. juunil kahtlusaluse kolmeks kuuks vahi alla võtta.

Süüdimõistmise korral võib teda oodata kuni kümneaastane vangistus.

Jaga
Kommentaarid