Toimuva kohta võttis sõna ka endine maailma esireket Andy Murray, kes on võitnud Wimbledoni 2013. ja 2016. aastal.

Murray on eelneva karjääri jooksul keeldunud Saudi Araabias mängimast, kuid ta ei välista selle juhtumist tulevikus. „Kui nende riik korraldaks suurturniiri, siis oleks see täiesti teine küsimus.

„Kui vaadata, kuidas tuur, edetabel ka kõik muu toimib, siis oleks raske mängimisest loobuda. Selle üle peab tõsiselt mõtlema ja on kurb tõdeda, et paljud spordialad on minemas seda teed,“ tõdes britt.

USA tenniselegendi John McEnroe sõnul ei ole toimuv üllatus. „Mina isiklikult selle poolt ei ole. Samas ma ei ole üllatunud, kui ka tennise teiste spordialade järel segamini paistakse,“ kommenteeris McEnroe.

Saudi Araabia on väidetavalt avaldanud soovi korraldada ka naiste WTA turniire, millest üks võib olla mainekas aastalõputurniir.

„Me ei ole teinud ühtegi otsust ega alustanud ametlikke läbirääkimisi. Nad räägivad praegu paljude erinevate spordialadega,“ rääkis WTA tegevjuht Steve Simon.

Simoni sõnul on Saudi Araabia ühiskonnas probleeme, kuid viitas Katari WTA turniiride. Tema sõnul on seal tehtud suuri edusamme. „See on väga keeruline ja väljakutseid pakkuv teema. Neil on pikk tee minna, kuid asi on liikumas paremuse poole.

Samuti peab Simon läbirääkimise turniiri mängijatega ning võtab arvesse nende soove. „See on suur otsus ja ma hindan nende häält,“ rääkis ta.

Wimbledoni suure slämmi turniir toimub All England Clubi tenniseväljakutel 3.-17. juulini.