Tartu Ülikooli Akadeemilise spordiklubi korvpalli spordidirektori Janar Taltsi sõnul rääkis Vetra kasuks eelkõige suur kogemustepagas.

„Vaatasime lähiregiooni treenereid ja valik langes Gundars Vetrale tänu tema suurtele kogemustele. Endise tipptasemel mängijana ning hiljem erinevates kohtades treenerina on tal kindlasti hulka teadmisi, mida meie mängijatele ja ka klubi treeneritele edasi anda ja selge nägemus, mida peab tegema, et võitev hooaeg teha. Olime temaga kohe esimesest kohtumisest samal leheküljel ja meie nägemused kattusid. Ta tundub olevat õige valik ja peaks meie klubisüsteemi hästi sobima,“ sõnas Talts klubi pressiteate vahedusel.

Uus peatreener tahab meeskonnaga saavutada seatud eesmärgid. „Mul on hea meel olla osa sellisest suurest ja traditsioonidega klubist ning teha tööd linnas, kus korvpall on nii armastatud. Ma annan endast parima, et meeskond saavutaks oma hooajaks pandud eesmärgid ja et publik jääks meeskonnaga rahule,“ sõnas Vetra.

Mängijana Euroopa tippu kuulunud ja esimese lätlasena NBAs pallinud Vetra on juhendanud meeste võistkondi nii Lätis kui Venemaal ning tipptasemel naiste võistkondi Venemaal ja Poolas. Vetra oli Poola tituleerituima naiskonna Arkadia Gdynia peatreener aastatel 2017-2021 ning pärast seda juhendas ta Läti naiste koondist, kes mängis ka sellesuvisel Euroopa meistrivõistlustel.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsal on algavaks hooajaks mängijatest lepingud Rain Veidemani, Robin Kivi, Aleksander Tassa, Kaspar Kuusmaa ning Erki Urvikuga.