Kui Red Bulli esisõitja Max Verstappen võttis eile Austrias kvalifikatsioonivõidu, siis Pérez jäi juba neljandat eelvõistlust järjest esikümnest välja.

Mehhiklane näitas tegelikult head kiirust, kuid mitu tema kiiremat ringi tühistati, sest ta ei suutnud korduvalt raja piiridesse jääda.

„Tal [Pérez] oli täna kiirus. Tal on auto, mis oli võimeline kergelt esimeses või teises reas olema,“ rääkis pettunud Horner eelvõistluse järel Sky F1-le.

„Ta sõitis Maxiga sarnaseid aegu. Lihtsalt püsi valgetel joontel! See on lihtsalt tohutult masendav, sest ta oleks võinud seal olla, ta oleks võinud seda teha, nii et see on suur pettumus,“ kurjustas Horner Pérezega.

Hooaega hästi alustanud Pérez on viimaste etappide ebaõnnestumisega lasknud vahe Verstappeniga juba 69 punkti suuruseks, kuid püsib veel teisel kohal.

Verstappenile järgnesid kvalifikatsioonis Ferrari sõitjad Charles Leclerc ja Carlos Sainz jr, kes kaotasid MM-sarja üldliidrile vastavalt 0,048 ja 0,190 sekundiga.

Esikolmikule järgnesid Lando Norris (McLaren, +0,267), Lewis Hamilton (Mercedes, +0,428), Lance Stroll ja Fernando Alonso (mõlemad Aston Martin, kaotus vastavalt 0,502 ja 0,520).