„Otsus on tulnud sellel ajal, mil ta on pidanud tulema. Selliseid asju ei saa kahjuks ette ennustada ja kontrollida, kuidas keha vastu peab,“ teatas Anett Kontaveit pisarsilmi Fotografiska erakorralisel pressikonverentsil.

Tippsport on halastamatu. Maailma eliidis, eriti sellisel spordialal nagu tennis, saavad määravaks pisiasjad. Kui ei pea vastu füüsis või vaimne pool, on äärmiselt raske või sootuks võimatu tippkonkurentsis püsida. Aneti kurb teade pole aga mitte ainuke ning ühel või teisel põhjusel on varases eas ennegi tennisekarjäärile punkt pandud. Samas oleme näinud ka ilusaid, muinasjutulisi ja uskumatuid tagasitulekuid.

Eile tuli teade, et endine maailma esireket Caroline Wozniacki naaseb tipptennisesse. Sellised uudised on üks osa spordist, mis tekitavad rohkem emotsioone, kui ükskõik millise slämmifinaali või mõne muu spordiala kordamineku vaatamine. Selle kõige valguses otsisime välja tenniseajaloo üllatavaimad karjääri lõpetamised ja panime need pingeritta. Kas keegi tegi ka suure tagasituleku tippsporti?