Eesti naiskonna medalilootus kustus veerandfinaalis, kus kaotati Itaaliale kindlalt 32 : 43. Kohamatšides 5.-8. kohale alistati esmalt võõrustaja Poola 35 : 34 ja kaotati siis Ukrainale 31 : 32.

„Võistlus oli nii ja naa. Me ei teinud midagi suurt, kuid samas ka ei põrunud - see juhtunuks siis, kui kaotanuks Saksamaale pääsu eest kaheksa hulka, aga ronisime lõpuks siiski võitjana välja,“ kommenteeris Kaaberma.

EM-i puhul olid mängus tavapärasest kõrgemad (1,5 korda) punktid Pariisi olümpiamängudele kvalifitseerumiseks.

„Pariisi olümpiale pääs ei muutunud EM-i kuuenda kohaga lihtsamaks, kuid samas ei kadunud ka lootus. Ühesõnaga siia-sinna tunded. Selge on see, et kuu aja pärast toimuvaks MM-iks peavad tüdrukud paremaks ja enesekindlamaks saama. Täna vehklesid kõik normaalselt, aga meil polnud liidrit, kes matši keskel suutnuks vahe sisse ja teistel elu kergemaks teha,“ arutles peatreener.

Kaaberma sõnul jäi kripeldama ja sai otsustavaks üks minimatš, kui Katrina Lehis kaotas itaallanna Maria Navarriale 0 : 5.

„Samas võinuks me ka kaotusseisust välja tulla, aga ei suutnud. Kindlasti ei ütle ma Lehise kohta ühtki halba sõna, sest ta tõi ankrunaisena võidus Saksamaa ja Poola vastu. Meil võidab ja kaotab naiskond, mitte keegi personaalselt. Nagu ütlesin, kõik vehklesid lõpuks oma tasemel - nii Lehis, Nelli Differt kui üle pooleteist aasta naiskonnas kaasa teinud Julia Beljajeva. Aga nad peavad enesekindlamaks saama,“ sõnas Kaaberma.

Itaalias toimuval MM-il muutub Eesti naiskonnas sedavõrd, et lisaks Differtile pääseb koduse edetabeli põhjal koosseisu Kristina Kuusk, kaks vehklejat valib peatreener Kaaberma.

„Ma ei ole lõplikku otsust teinud, kuid samas ei näe ka põhjust Lehist ja Beljajevat naiskonnast välja jätta. Aga lõplikult seda öelda veel ei saa,“ lausus peatreener.