Katsumuse lõpetamise järel tunnistas Ratasepp Delfi Spordile, et osade detailidega sai täkkesse pandud, kuid oli ka aspekte, mis olid ootamatud. Nii olid lumeolud Mount Whitneyl oodatust karmimad ning Surmaoru asfalt õhkas samuti arvatust rohkem kuuma.

„Kuumus ei olnud probleem. Kuumas õhus liikumine sujus mul hästi. Päikese tugevus ja asfaldilt tulev kuumus olid midagi muud. Jalatallad tossu sees lihtsalt kärssasid. See oli meeletu tunne. Nagu astuks süte peal. Oli selline kipitav tunne,“ kirjeldas Ratasepp.

Ultramees tõi välja ka kaks asja, mis tegid katsumuse raskeks. „Esiteks läks füüsiliselt raskeks. Teiseks olid lõputud sirged. Jooksid tunnikese edasi ja olid ikka sama koha peal. See pani vaimu proovile. Raske oli edenemist näha,“ tunnistas ta.

Praeguseks on Ratasepa jaoks alanud juba taastumise protsess. „Taastumine võtab palju aega ja täna jooksma ei lähe. Eile mind aidati tuppa, kuid täna kõnnin juba ise,“ tunnistas Ratasepp.

Vaata videost juba lähemalt, milline jooksutrass välja nägi, mida teeks Ratasepp järgmisel korral teisiti ja milliseid hoiatusi raja osas kohalikud talle andsid.