Ta on teine ​​Kasahstani tõstja, kes on vähem kui kahe aasta jooksul enesetapu sooritanud. Mitmekordne Aasia meister Albert Linder võttis endalt elu 25-aastaselt 2021. aasta septembris.

Sedovi surnukeha leiti tema kodust pärast seda, kui lähedased polnud temaga mitmeid päevi ühendust saanud. Väidetavalt oli tõstjal probleeme vaimse tervisega.

Kasahh saavutas 2008. aasta Pekingi olümpiamängudel Pekingis 20-aastaselt neljanda koha ja võitis 2009. aastal Lõuna-Koreas Goyangis toimunud MM-il kulla.

Siiski osutus tema Pekingi olümpial tehtud dopinguproov keelatud steroidi stanosolooli suhtes positiivseks ning ta jäi MM-i kuldmedalist ilma.

Sedovi väitel oli dopingusaagas süüdi koondise peatreener Aleksei Ni, kelle hirmus kõik tõstjad valele teele läksid. Tüli treeneriga põhjustas Sedovile 2016. aastal ka närvivapustuse.

„Kõigi nende dopinguskandaalide eest tuleks Kasahstani koondise peatreener Aleksei Ni vastutusele võtta. See on tema töö,“ kommenteeris Sedov 2016. aastal.

Sedovi viimasteks võistluseks jäid Aasia meistrivõistlused 2016. aasta aprillis. Pärast võistlusi jäi ta taas dopinguga vahele ning talle määrati kaheksa aasta p võistluskeeld, mis kehtis ka siis, kui ta suri.

Kasahstani tõsteliidu sõnul „pühendas Sedov oma elu spordile“.