Saudi Araabia ja selle riiklik investeerimisfond on viimastel aastatel maailma spordimaastikul korralikult kaarte seganud.

2021. aastal lõid nad oma golfiorganisatsiooni LIV Golf kaudu golfituuri. Viimase aasta jooksul on riik maailma jalgpallikaarti ümber kujundanud, kuna kohalikku liigasse on meelitatud sellised staarid nagu Cristiano Ronaldo, Karim Benzema.

Nüüd näib kõik minevat nii, et Saudi Araabia teeb oma järgmise sammu spordimaastikul.

ATP tenniseorganisatsiooni juht Andrea Gaudenzi rääkis Financial Timesile, et PIF-iga on investeeringu teemal käimas positiivsed arutelud.

See pani rõõmustama maailma 33. reketi austraallase Nick Kyrgiose. „Lõpuks ometi! Nad näevad väärtust. Meile hakatakse maksma nii nagu me väärime. Ma panen ennast kirja,“ kirjutas Kyrgios Twitteris.

Austraalia tennisist on ennegi mõista andnud, et raha on talle kõige olulisem. 2022. aastal ei soovinud ta kuuluda Austraalia Davis Cupi koondisesse, kuna oli samaaegselt kutsutud Saudi Araabiasse näidismatšile. „Praegu olen hõivatud mänguga, millega teenin kuuekohalise summa,“ kommenteeris ta koondisest puudumist toona Instagramis.