Jevgeni Prigožini juhitud Venemaa erasõjafirma Wagner võttis laupäeval lühiajalise Kremli-vastase ülestõusu raames oma kontrolli alla ka Voroneži sõjaväeobjektid. Just Voronežis on Kasatkinal palju sõpru.

„Minu perekond, mu vanemad on endiselt Venemaal. Viimased päevad on seal (Venemaal) olnud üsna kaootilised. Muidugi olen mures. Olen mures oma sõprade pärast, sest mu parimad sõbrad elavad tegelikult Voronežis,“ lausus Kasatkina pärast Eastbourne`i turniiril saadud võitu ukrainlanna Anhelina Kalinina üle, vahendab CNN.

„Ma olin väga mures, sest mu sõbrad olid tõesti hirmul. Mul ei jäänud muud üle, kui pakkuda neile võimalust minna minu kodulinna, mis oli nädalavahetuse sündmustest palju kaugemal,“ ütles maailma edetabelis 11. kohal asuv venelanna.

Kasatkina lisas, et ukrainlased kogevad hetkel kordades jubedamaid asju kui venelased.

„Jah, ilmselgelt on nende kogemused, mida ukrainlased kogevad kordades jubedam, aga ka mina tundsin sama hirmu,“ lausus ta.

Kasatkina on üks väheseid Venemaa tippsportlasi, kes on avalikult kritiseerinud oma riigi sõjategevust Ukrainas. Ta on näidanud üles ka oma toetust ukrainlastele ega kritiseeri konkurente, kes ei taha temaga matši järel kätt suruda.

„Kahjuks peame selle olukorraga elama, see on nüüd osa meie elust. Möödunud aasta on olnud raske ja keegi ei tea, kaua see veel kestab,“ nentis Kasatkina.

Venelanna järgmine vastane Eastbourne`i turniiril on Karolína Plíšková.

Jaga
Kommentaarid