Ratasepp jõudis Mount Whitney tipu jalamile 40 tunni, 9 minuti ja 50 sekundiga.

Ta jooksis läbi sama trassi, kus tavapäraselt saab juuli alguses stardi 217 km pikkune Badwateri ultramaraton. 86 meetrit allpool merepinda alguse saanud jooks kulges mööda Badwateri ultramaratoni rada, ent ei lõppenud tavapärases finišis, vaid Mandri-Ameerika kõrgeimas, 4421 meetri kõrgusel asuvas Mount Whitney tipus.

Raidu sõnul on Surmaorg oma nime vääriline, sest vaid esimesed 8 tundi möödusid üpris muretult ja ülejäänud 32 tundi olid sisuliselt vaid üks kannatamine ja piin. Tekkis järjest mitmeid erinevaid probleeme, millest tuli lihtsalt üle olla.

„Jalgade lihased on lõhki, jalgu tõsta saab, aga sirutada on väga valulik,“ kommenteeris Ratasepp varasemas Facebooki postituses.

Eestlane on kindlal veendumusel, et jooks Surmaorus oli üks tema kõige raskematest katsumustest ja juba ainuüksi Mount Whitney mäejalamil finišeerimine oli väga suur isiklik saavutus.

Suurimate probleemidena tõi Ratasepp välja asfaldilt õhkava kuumuse, mis pani jalad nii tugeva surve alla, mida Rait polnud varem kogenud, terava päikese UV ja Surmaorule omased lõputuna näivad tõusude ja langustega sirged, mis panid vaimu väga tugevalt proovile.