22-aastane poolatar alistas avaringis sakslanna Tatjana Maria (WTA 58.) 5 : 7, 6 : 2, 6 : 0. Matš kestis tund ja 54 minutit.

Swiatek lõi kohtumise jooksul kaks ässa ja tegi ühe topeltvea, Maria servis viis ässa ja tegi viis topeltviga. Poolatari esimene serv õnnestus 82%-liselt ja ta võitis 72% esimeselt servilt mängitud punktidest, Maria vastavad näitajad olid 58% ja 61%. Swiatek realiseeris murdepalle 60%-liselt (6/10) ja Maria 100%-liselt (2/2).

„Tal on omapärane mängustiil ja alguses oli selle tõttu keeruline,“ sõnas Swiatek. „Mul on hea meel, et ma sellele lahenduse leidsin. Arvan, et probleemide lahendamine murul on kõige tähtsam.“

Turniiri teises ringis kohtub Swiatek šveitslanna Jil Teichmanniga (WTA 129.).

Suured küsimärgid on mulluse Wimbledoni tšempioni Elena Rõbakina kohal. Sellel nädalal oli ta ennast ülesse andnud Eastbourne´i WTA turniirile, kuid viirushaiguse tõttu otsustas Rõbakina sellest loobuda.

„Otsustasime meeskonnaga, et parim lahendus on taastuda ja valmistuda Wimbledoniks. Ma paranen endiselt Prantsusmaa lahtistel saadud viirusest, mis on kulgenud tõesti raskelt,“ kommenteeris Rõbakina otsust.

Rõbakina kaotas eelmisel nädalal Berliini WTA turniiri teises ringis Donna Vekicile (WTA 20.) ja ütles ka siis, et pole füüsiliselt 100% mängimiseks valmis.

Maailma edetabelis kolmandat kohta hoidval Rõbakinal oli Eastbourne'i turniiril esimene asetus. Tema asemel pääses põhitabelisse õnneliku kaotajana horvaatlanna Petra Martic, kes läheb avaringis vastamisi Briti esinumbri Katie Boulteriga.