Khamzat Tšimajev tõusis UFC üheks suurimaks staariks kolm aastat tagasi, kui ta sarjas läbimurde tegi. Sellest ajast alates on ta osalenud kümnes võitluses, millest pole kaotanud ühtegi.

Tšetšeenias sündinud, kuid 17-aastaselt Rootsi kolinud Tšimajev on avaldanud Instagramis oma 5,5 miljoni jälgija ees austusavaldusi liidrile, kes on olnud pikka aega truu Kremlile ja Vladimir Putinile. Kui Wagneri rühmitus kavandas sel nädalavahetusel riigipööret Venemaa vastu, teatas Kadõrov kiiresti oma toetusest Putinile.

Kadõrovit süüdistatakse muu hulgas mõrvas, homoseksuaalide tagakiusamises ja teisitimõtlejate piinamises. Sellest hoolimata on Khamzat Tšimajev teda korduvalt külastanud, „vennaks“ kutsunud ja temaga koos õhtust söönud.

„Ta on minu riigi president. Rootsis on kuningas, kas pole? Kui kuningas käsib mul temaga einestada, siis ma teen seda. Ma austan kuningat. Kui ma lähen USA-sse ja president kutsub mind õhtusöögile, siis teen ma seda temaga,“ kommenteeris Tšimajev olukorda.

Küsimusele, kuidas ta suhtub Kadõrovi tugevatesse sidemetesse Vladimir Putiniga, vastas Tšimajev, et on „vaid sportlane“.

UFC staar on saanud Kadõroviga sõbrustamise tõttu suure kriitika osaliseks. Teiste hulgas avaldas tema kohta arvamust režiimikriitik Mansur Sadulajev, kes nimetas hiljuti Expressenile antud intervjuus Tšimajevit „Kadõrovi taltsaks koeraks“.

„Muidugi mõistan ma inimesi, kes on Tšetšeenias. Nad ei saa lahkuda ja peavad Kadõrovit kiitma ja toetama. Aga kui inimene on juba lahkunud ja ikka läheb sinna tagasi ning jätkab oma propaganda levitamist, pole selleks mingit vabandust,“ rääkis Sadulajev.

Jaga
Kommentaarid