19-aastane ja 226 cm pikkune prantslane ütles L’Equipe`le antud intervjuus, et otsus oli „raske, kuid vältimatu“.

„See [turniiril osalemine] poleks arengu seisukohalt realistlik ja tervise seisukohalt mõistlik. Loodan, et inimesed saavad aru. See on ka minu jaoks masendav. Prantsusmaa koondis on minu jaoks endiselt kesksel kohal. Tahan võita meeskonnaga võimalikult palju tiitleid. Kuid ma arvan, et see ohver on vaja tuua,“ lausus Wembanyama.

Veel mõned päevad enne NBA drafti oli Wembanyama öelnud, et ta kavatseb mängida nii suveliigas kui ka MM-il, kuid asjad muutusid kiiresti.

MM-turniiri prestiižile on Wembanyama loobumine kindlasti tõsine löök. Juba varem oli teada, et Leedut ei aita MMil Domantas Sabonis ja Kreekat Kostas Sloukas.

Wembanyama on kogu senise karjääri veetnud kodumaal. Ta on kohalikus kõrgliigas esindanud Nanterre 92, ASVEL-i ja Metropolitans 92 võistkondi. Lõppenud hooajal valiti ta Prantsusmaa liiga kõige väärtuslikumaks mängijaks. Prantslase arvele jäi põhiturniiril keskmiselt 21,6 punkti ja 10,4 lauapalli.

Korvpalli MM, mis peetakse tänavu Jaapanis, Filipiinidel ja Indoneesias, algab 25. augustil. Prantslased mängivad H-alagrupis koos Kanada, Läti ja Liibanoniga.