Keenia MM-rallil kaheksanda koha teeninud ja punktikatse võitnud Neuville diskvalifitseeriti eile hilisõhtul, sest tema tiimiga seotud inimene käis pärast rajaga tutvumise lõppu ilma loata kahel kiiruskatsel.

Hyundai saatis täna pressiteate, milles kinnitas, et nõustub diskvalifitseerimise otsusega.

„Hoolimata asjaoludest, mille meeskond (Thierry Neuville ja Martijn Wydaeghe) tõi esile seoses ebaselgusega teepiirangute osas sellel võistlusel, mõistame ja võtame teadmiseks FIA (rahvusvaheline autoliit – toim) seisukoha astuda vajalikke samme, et peatada tavapärane võistlejate tava, et osalejad lähevad kiiruskatsete radadele eesmärgiga oma infot täiendada. Teeme FIA-ga koostööd, et jätkata etappidel ohutuse suurendamist ja meeskondadele võrdsete võimaluste tagamist,“ teatas Hyundai pressiteenistus.

Kui algselt tõusis Neuville Keenias teenitud üheksa punkti toel MM-sarjas 102 punktiga teiseks, siis pärast diskvalifitseerimist asub belglane 93 silmaga viiendal kohal. Teda edestavad tiitlikaitsja Kalle Rovanperä (140 punkti), Elfyn Evans (99), Sebastien Ogier (98) ja Ott Tänak (98).