23-aastane ujuja saavutas Roomas toimunud võistlusel 400 m vaba- ja 200 m liblikujumises kuuenda koha ning võistluste viimasel päeval teenis 12. koha 200m vabaujumises.

„Olen enda sooritustega suures plaanis rahul,“ rääkis Zirk peale võistlust. „Päris 5+ hindeks ei paneks, aga kuu enne MM-i olen heas seisus.“

Eestlase säravaimaks etteasteks Roomas jäi 400 m vabaujumine, kus ta sai kirja enda ja Eesti kõigi aegade neljanda tulemuse 3.49,49. 200 m liblikujumises kirjutati lõpuprotokolli aeg 1.58,64 ja sama pikal vabaujumise distantsil 1.48,22.

„Konkurents oli tänavu eriti kõrge, sest itaallaste jaoks oli see viimane võimalus kvalifitseeruda MM-ile ning nemad olid selleks võistluseks ka valmistunud,“ selgitas Tom Rushtoni hoolealune.

„MM-i jaoks oli see väga hea peaproov, sest sain põhialasid ujuda kaks korda päevas, mis imiteerib tiitlivõistluste olukorda. Lisaks saime kinnitust sellele, et mis taktikad töötavad paremini ja millele peame viimastel nädalatel enne MM-i rohkem tähelepanu pöörama,“ selgitas Zirk.

Nüüd naaseb Zirk nädalaks kodumaale ning suundub seejärel treeninglaagrisse Hong-Kongi. „Saan kodus paar päeva hinge tõmmata ja siis alustame treeninggrupiga viimast ettevalmistust MM-iks Hong-Kongis, et varakult ajavahega aklimatiseeruda,“ ütles Zirk lõpetuseks.