Jäätmad alistasid veerandfinaalis Prantsusmaa 159:156, püstitades selle tulemusega Euroopa mängude rekordi. Poolfinaal Türgi vastu läks ümberlaskmisele, kuid Robin Jäätma viimane lask oli ülitäpne ning viis Eesti finaali.

Finaal Taani vastu läks samuti seisul 156:156 ümberlaskmisele ning Robin Jäätma oli pingelises olukorras taas ülikindel, tabades otse kümnesse. Taanlased seevastu eksisid. „Väga raske on selliseid asju harjutada, sest treeningutel pole pinget. Seda saabki vaid võistlustel õige pingega proovida ja järjest kogemusi saada. Täna lasime väga hästi,“ ütles Robin Jäätma.

Nii Lisell kui Robin Jäätma kinnitasid, et Euroopa mängude medalit, veel enam kulda, oli väga keeruline võita, sest kohal on Euroopa paremik. „Teadsime, et kõik matšid tulevad tugevad. Tahtsime oma parima teha, aga mina ei mõelnud otseselt kullale,“ ütles Lisell Jäätma. „Tean, et võime Liselliga võita iga võistluse kui me hästi laseme. Seda me ka tegime, kuid medalit oli ikka raske võita. Seda enam, et alguses lasime Eesti rekordi, Euroopa rekordi ja siis tead, et järgmises matšis tuleb uuesti lasta ning lõpuks kuld võtta – see on ikka väga äge.“

Pärast medalitseremooniat on Robin Jäätma täna võistlustules ka plokkvibu individuaalturniiril, kus ta läheb vastamisi äsja alistatud Taani vibulaskja Mathias Fullertoniga. „Ta on mu hea sõber, saame hästi läbi. Oleme temaga palju võistelnud, meie viimased kohtumised on läinud ümberlaskmisele. Suure tõenäosusega juhtub täna samamoodi,“ ütles Jäätma. Lisell Jäätma jätkab individuaalturniiri kolmapäeval.

Eesti koondisele oli see Euroopa mängudel teine medal. Kergejõustikus võitis 400 meetri tõkkejooksja Rasmus Mägi hõbemedali.