Karjääri kolmandat muruturniiri mängiv Alcaraz oli poolfinaalis üle ameeriklasest Sebastian Kordast (ATP 32.) 6 : 3, 6 : 4. Matš kestis tund ja 23 minutit.

Alcaraz lõi kohtumise jooksul kaks ässa ja tegi kolm topeltviga, Korda servis üheksa ässa ja tegi kuus topletviga. Hispaanlase esimene serv õnnestus 65%-liselt ja ta võitis 84% esimeselt servilt mängitud punktidest, Korda samad näitajad olid 65% ja 67%. Alcaraz lõi kohtumise jooksul 20 äralööki ja tegi kõigest viis sundimata viga, ameeriklase saldosse kogunes 21 äralööki ja 16 lihtviga.

„Praegu tunnen, et oleksin justkui 10 aastat murul mänginud. See on minu jaoks midagi hullu,“ rääkis Alcaraz poolfinaali järel. „Ma ei uskunud, et suudan oma liikumist murul nii kiirest parandada. Olen sellega väga rahul.“

„Mängin ja tunnen end suurepäraselt. See oli mu muruväljakukarjääri parim matš. Mul on väga hea meel siin mängida. Alates esimesest kohtumisest tunnen publiku armastust. Ilma nendeta on selliseid matše võimatu võita,“ lisas hispaanlane.

Finaalis kohtub Alcaraz Austraalia esireketi Alex De Minauriga (ATP 18.), kes mängis poolfinaalis üle taanlase Holger Rune (ATP 6.) 6 : 3, 7 : 6.

„See saab olema minu jaoks suur väljakutse. Tema mäng on murul väga hea,“ vaatas Alcaraz vastu finaalkohtumisele. „Ta on siin murul väga ohtlik, aga ma mõtlen vaid iseendale ja oma mängule. Naudin finaali ja siin mängimist ja vaatame, mis saab.“

Võidu korral tänases finaalis tõuseb Carlos Alcaraz taas maailma esireketiks, lükates troonilt serblase Novak Djokovici.