Päeva teisel ja ralli 15. kiiruskatsel lasi prantslane ühe kurvi hästi natuke pikaks, mistap tema tagatiib jäi puu taha kinni. See omakorda rebis auto küljest ka tagaluugi, mille järel kaheksakordse maailmameistri masin oli paksult tolmu täis. Kui asi juhtus kiiruskatse esimeses pooles, siis sa ta kirja aja 11.15,9 ehk ta oli 8,6 sekundit kiirem kui lähim konkurent Kalle Rovanperä.

Ogier hüppas katse finišis masinast välja ja inspekteeris autot. „Libisesin õrnalt vastu puud. Olen väga üllatunud, midagi sellist ma küll ei oodanud,“ lausus ta finišis.

Kui prantslane pidi hapras seisus autoga läbima ka hommikupoolse ringi kolmanda kiiruskatse. Tolmu autosse tungimise vältimiseks ehitasid nad koos kaardilugeja Vincent Landais'ga käepärastest asjadest oma selja taha seina.

Ehitustöö tõi ka edu, sest ta jäi kiiruskatse võitnud Ott Tänakule alla 4,5 sekundiga. Tõsi, natuke tolmu salongi immitses ja sestap kattis Ogier sõidu ajal oma suud rätiga. „Hea katse, suurel kiirusel polnud lihtne, aga kõik hästi,“ võttis ta sündmused kokku.