Eriti meeldejääv oli neljas geim, kus Eesti tuli välja 14:22 kaotusseisust. Otsustavatel hetkedel tõusis Eesti kangelaseks 20-aastane temporündaja Kätriin Põld, kelle servid osutusid Portugalile liiga kõvadeks pähkliteks.

„Päris korralikud närvid olid mõnel noorel, kes sisse tulid. Kätriin Põld oli täna absoluutne MVP! Kuigi ta mängis võib-olla kokku kümme punkti jooksul. Õigel hetkel pani ta servid nii õigesse kohta, vastane oli täiesti kaoses. Ta pani palli tribüünile ja läbi. Jumala lihtne. Täitsa hull peast!“ kiitis Eesti resultatiivseimana 24 punkti toonud Kertu Laak Volley.ee Facebooki-lehe videos noort Põldu.

Vaata videost lisaks, mida Laak ja Silvia Pertens tänase võidu kohta rääkisid:

Vaata ka koondise sidemängija Karolina Kibbermanni videointervjuud:

Eesti koondise peatreener Alessandro Orefice oli pärast võitu mõistagi rõõmus. „Olen siiani veidi segaduses, tunnen mängujärgset pingelangust. See tiim on perekond ja saavutasime koos ajaloolise tulemuse. Olen uhke – tüdrukute ja oma abiliste üle ja väga õnnelik. Kannan Eesti lippu oma särgil uhkusega,“ olid peatreeneri esimesed sõnad Volley.ee-le.

Orefice tunnustas seejärel oma mängijaid. „Kui noored teevad kõvasti tööd ja sellises mängus platsil olla on suur asi, nad said hästi hakkama,“ kommenteeris ta esmalt Põllu ja Lemberi esitust. Nora tuli sisse ja ründas julget ja servis hästi, Kätriinil on palju kvaliteeti ja nad mõlemad näitasid, et nad on platsil olemise ära teeninud.“

Kätriin Põld mängus Portugali vastu.

Juhenda sõnul ei kaotanud ta usku ka rasketel hetkedel ja püüdis seda ka mängijatele edasi anda. „Täna nägin vist esimest korda nende silmades, et ka nemad usuvad. Nad jätkasid surumist ja tuul pöördus.“

Peatreener kiitis Eesti blokki ja ka kogenumaid mängijaid. „Olime blokis head, saime sealt 15 punkti. Olen väga õnnelik Nette esituse üle – ta võeti servil sihtmärgiks, aga sai hästi hakkama. Samuti kiidan Kadri Kangrot, kes võttis liberona palju vastutust. Kõik tegid täna hea mängu – alustades sidemängijast (Karolina Kibbermann) kuni Kertuni, samuti temporündajad (Kullerkann ja Hollas) ning Silvia tegi imelise esituse. Aga nüüd pole nautimiseks palju aega, peame homseks valmistuma,“ lisas Orefice.

Eesti finaalivastane on Austria, kes alistas 3:1 Montenegro. Finaal peetakse pühapäeval kell 21.20. Hõbeliiga võitja pääseb järgmiseks aastaks Kuldliigasse ja teenib 50 000 eurot auhinnaraha.