Tänak langes Keenias kõrgest mängust neljandal kiiruskatsel, kus kaotas rehvi purunemise ning mootorihädade tõttu parimatele üle kahe minuti.

Päeva lõpuks on eestlasel kaotust liider Sebastien Ogier`le kolm minutit ja kolm sekundit.

„Ma polnud ettevaatlik, vaid see ongi praegu meie kiirus. Üldiselt puhas katse, kus oli üllatusi, aga ma ei tunne end selles autos nii mugavalt, et saaksin kiiremini sõita,“ sõnas Tänak viimase kiiruskatse järel.

Mida kahe allesjäänud päevaga annab veel püüda? „Arvatavasti homme on veel keerulisemad tingimused kui täna,“ ütles Tänak, kes avaldas ühtlasi lootust, et laupäeval tuleks vihma ja oleks üldse „hull ilm“.

Rehvidraama kohta sõnas eestlane, et neil tuli lihtsalt rehv veljelt maha. Pikka arutelu, kas vahetada rehv ära või sõita katse lõpuni, autos ei olnud.

„Nii pikk-pikk maa oli veel sõita, et seal polnud muud võimalust (kui rehvi vahetada),“ tunnistas Tänak.

Eestlane lisas, et tema masinal pole endiselt piisavalt jõudu, et kõrges konkurentsis olla.

„Oleme kokkuvõttes üsna aeglased. See on olnud terve selle hooaja teemaks nii kruusal kui tegelikult kõigil rajakatetel,“ märkis Tänak.

Keenia rallil on reede õhtuks Toyotade kolmijuhtimine. Kalle Rovanperä kaotab Ogier`le teisena 22,8 sekundiga, Elfyn Evans jääb liidrist maha 43,5 sekundiga.

Esikolmikule järgnevad Esapekka Lappi (Hyundai; +54,0), Takamoto Katsuta (Toyota; +1.19,4), Dani Sordo (Hyundai; +1.28,4) ja Tänak (+3.03,0).