Carlose Jürgens on üks Jukka Toijala sellesuvistest koondisedebütantidest. 24-aastasel korvpalluril on äsja seljataha jäänud mälestusväärne viieaastane periood USA-s Oral Robertsi ülikooli hingekirjas. Möödunud hooajal võideti kindlalt NCAA-s konverentsi põhiturniir, kuid märtsihulluse avaringis tuli tunnistada Duke´i ülikooli paremust. Vaatamata kiirele hooaja lõpule vaatab Jürgens möödunud perioodile positiivselt tagasi.

„Lõpptulemus kindlasti ei rahuldanud,“ analüüsis Jürgens möödunud hooaega. „Viimane kogemus märtsihullusel oli pikem ja selle tõttu jäi ka mõru maik suhu,“ meenutas korvpallur Oral Robertsi üleeelmise hooaja 16 parema ülikooli sekka jõudmist.

Suures pildis jääb Jürgens aastaga siiski rahule. „Tegime suurepärase tulemuse enda konverentsis ja kindlasti on tegu lemmik korvpallihooajaga, kus ma iial olen osalenud. Oli nii lõbus kui ka pingeline – need saavutused ja see meeskond oli väga kõva.“

Jürgensi roll Oral Robertsi särgis kasvas iga aastaga nagu ka peatreeneri usaldus. Viimasel hooajal olid ta keskmised näitajad üheksa punkti, 4,1 lauapalli ja 2,3 resultatiivset söötu mängu kohta. Korvpalluri enda sõnul oli ookeani taha mängima minemine tema elu parim otsus.