Kuigi Sardiinia rallil võinuks Lappi võidelda teise koha eest, siis seal oli ees tiimikaaslane Thierry Neuville, kellega soomlasel ei lubatud võidu sõita. „See pole enam saladus, sest [meeskonna pealik] Cyril Abiteboul ütles selle valjusti välja. Seis on igal võistluse sama, aga siin [Keenias] mul pole suuri kõrge koha ootusi. See tuleb enne läbi sõita, endale selgeks teha ja legend tuleb paika saada,“ rääkis Lappi.

Soomlase tagasihoidlikkus on arusaadav, sest ta sõidab Keenias esimest korda. Tegelikult pidi Lappi Safaris startima möödunud hooajal Toyotaga, aga viimasel hetkel otsustas Sebastien Ogier ise Aafrikasse sõita ja nii tähistas meie põhjanaaber kodus jaane.

Tänavu liikusid ringi spekulatsioonid, et Lappi lepingus on nii-öelda väikeses kirjas, et ta on Neuville'i järel Hyundai teine number. Soome ajaleht Helsinkin Sanomat uuris, kas Esapekka teadis, et ta peab meeskonnakaaslase endast rallidelt mööda laskma. „Ei. Võib-olla nad unustasid seda öelda, aga sellest polnud juttu. Kindlasti ei tee selline asi meelt rõõmsaks, aga ülemuse suunistega tuleb leppida. Pole vahet, palju sa tuld ja tõrva sülitad. Kui sa täidad selliseid korraldusi, siis oled meeskonnas heas kirjas,“ vastas Lappi.

Nii peab soomlane lootma, et edaspidi ei tekiks olukordi, kus ralli lõpus on belglane tema lähim jälitaja. „Eks ta nii on. Kui meie vahel on keegi, siis on kohtade vahetamine vähetõenäolisem. Aga neist asjadest pole seni räägitud,“ nentis ta.