Esimeses kohtumises sai Leedu kiirelt initsiatiivi kätte ja Eestil paljude vigade tõttu suurt võimalust ei tekkinud. Teine matš Ukrainaga oli oluliselt tasavägisem. Kuigi Eesti ei suutnud kuuest vabaviskest ühtegi tabada, olid kogu aeg võidušansid olemas. Eriti heas hoos oli Sepp, kes tabas neli kaugviset ja lõpetas mängu üheksa punktiga. Seisul 13:13 jäi Eestile viimane rünnak. Pall anti Kösteri kätte, kes mängis vastase osavalt üle, saatis 0,1 sekundit enne lõppu paarilt meetrilt viske teele ja tabas.

„Mul ei toimunud peas midagi. Seis oli viigis, lisaaeg oli nagunii tulemas. Mõtlesin, et mis ma ikka söödan. See liigutus ongi minu liigutus. Tavaliselt teen seda korvile lähemal, seekord olin natuke kaugemal,“ rääkis Köster.

Kösteri sõnul suutis Eesti teises mängus liigset agressiivsust tagasi tõmmata. Agar vigade tegemine saigi Eestile Leedu vastu saatuslikuks. „Teadsime, et kohtunikud võivad niimoodi vilistada ja nüüd ei suutnud omakorda Ukraina oma mängu kohandada. Me ei lasknud neil lihtsaid korve saada, pusisime ja olime mängus. Lõpus oli natuke „õnnekas“ ka, seekord oli õnn, jumal tänatud, meie poolel,“ ütles ta.

Pärast kahte vooru on Leedul kaks võitu, Eestil ja Ukrainal üks võit ning Poola on nulli peal. Veerandfinaali pääsevad grupi kaks paremat. Reedel kell 19.30 kohtub Eesti Poolaga. Neli aastat tagasi võitis Eesti naiskond Euroopa mängudel hõbemedali. Reedel selgub ka 3x3 meeskonna saatus, kes on sarnaselt naistele kogunud võidu ja kaotuse. Eesti mängib kell 22.10 Saksamaaga.

Kergejõustiklased jäid kindlalt püsima

Euroopa mängude raames peetud kergejõustiku võistkondliku EM-i teises divisjonis lõpetas Eesti 16 koondise seas 10. kohaga ja kindlustas teise divisjoni koha ka järgmiseks aastaks.

Teatejooksudes sündis kaks Eesti rekordit. Naiste 4x100 meetri teatejooksus sai Eesti võimaluse üksinda uuesti joosta, sest kolmapäevases jooksus rikkus Luksemburgi jooksja Eesti teatevahetuse. Miia Ott, Diana Suumann, Kreete Verlin ja Ann Marii Kivikas parandasid senist rekordit poole sekundiga ja said ajaks 44,21. Kokkuvõttes oli see teise divisjoni neljas tulemus. „Kindlasti on veel vahetusi lihvida ja viimistleda, aga õigel ajal ja õiges kohas jooksime rekordi ära,“ ütles Verlin ERR-i otseülekandes.

4x400 meetri segateatejooksus püstitasid Lukas Lessel, Viola Hambidge, Rasmus Mägi ja Marielle Kleemeier Eesti rekordi 3.19,48. Naiste odaviskes parandas isiklikku rekordit Gedly Tugi, kes sai 60.19-ga teise koha.

„Olen võistlusega rahul, sest uus isiklik on uus isiklik,“ rääkis Tugi, kes parandas senist tippmarki üheksa sentimeetriga. „Seeria oli ka väga hea. Kui enne võistlust rääkisin, et kuues katse tuleb ettepoole tuua, siis esimese kolme katsega sain väga hästi hakkama. 60 meetrit on maagiline piir. Alla selle on natuke pea norgus, aga üle selle on juba hea meel.“

Meeste 200 meetri jooksus püstitas ajaga 20,94 isikliku rekordi Karl Erik Nazarov.

Eesti kogus lõpuks 298,5 punkti. Vahepeal ohtlikult lähedal olnud väljakukkumistsoon – kolm viimast langesid järgmiseks aastaks kolmandasse divisjoni – jäi lõpuks enam kui 50 punkti kaugusele. Teise divisjoni võitis 456,5 punktiga Ungari.

Naiste BMX freestyle'i finaalis sai Liis Lokk 12 sportlase seas 30,66 punktiga 11. koha. Kujundujumises pidid Maria Ruditš ja Ksenija Grabtsuk paaride kohustuslikus kavas leppima 19. ehk viimase kohaga. Nad kogusid 86,3 punkti.

Tihe võistluspäev

Reedel on lisaks 3x3 koondistele võistlustules üheksa Eesti koondislast.

Vibulaskjad Lisell Jäätma ja Robin Jäätma osalevad plokkvibu individuaalvõistluse eelringides ning lisaks plokkvibu võistkonnavõistluses. Reena Pärnat teeb kaasa naiste sportvibu individuaalvõistluse eelringis.

Aerutamises tulevad veele Kevin Poljans ja Joosep Karlson. Poljans osaleb meeste ühesüsta 500 m distantsil ja Karlson meeste ühekanuu 500 m distantsil.

Lauatennises teevad naiste üksikmängu eelringis kaasa Reelica Hanson ja Airi Avameri.

Poksiringis saab näha Semjon Kamaninit (meeste -63,5 kg eelringid) ja Kirill Serikovi (meeste -57 kg eelringid).